به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، رهبرفرزانه جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۲ با هدف تأمین رشد پویا، بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز بیستساله، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا ابلاغ کردند.
یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقاء جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه است.
براساس گزارش معاون علمی و فناوری رییس جمهور ساماندهی و موثرسازی معافیتهای مالیاتی فعالیتها، تحقیق و توسعه بخش صنعت و تأمین مالی مبتنی بر اجرای پروژههای بزرگ ملی توسط شرکتهای دانش بنیان و فناور داخلی از جمله بخشهای برنامه سوم این معاونت برای طراحی و اجرای نظام مالی توسعه اقتصاد دانش بنیان معرفی شده است.
از سویی پیشرفت های بسیار در حوزه های مختلف علمی و رشد چشمگیر تعداد شرکتهای دانش بنیان و افزایش سهم آنها از کل اقتصاد کشور به شکلی که در سال ۱۳۹۲ (۵۵) شرکت، در سال ۱۳۹۳(۱۱۴۲) شرکت، در سال ۱۳۹۴ (۲۳۲۷) شرکت و در شش ماه اول سال ۱۳۹۵ (۲۵۹۰) شرکت ایجاد شده است که با میزان فروشی معادل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال و ایجاد اشتغال مستقیم ۴۰ هزار نفر همراه بودهاند که نشان از پبشرفت این شرکت هاست.
مسلما در کنار همه پیشرفت ها، برخی شرکت های کوچک ماند نهال های تازه جوانه زده نیاز به حمایت بیشتر از سوی مسئولان دارند تا بتوانند در کنار درختان تنومند رشد کنند: یکی از این شرکت های کوچک متعلق به مظفر حسین زاده است که در زمینه تولید پکیج و آبگرمکن هوشمند فعالیت دارد.
ایده پردازی بدون تحصیلات دانشگاهی
وی که شغل اصلیاش راه اندازی سیستم حرارتی، لوله و شوفاژ منازل و ادارات است، بدون هیچ تحصیلات دانشگاهی با تکیه برتفکر و ایده خلاق توانست در سال ۷۲ نخستین اختراع خود را به ثبت برساند و اندکی بعد در سال ۸۶ قطع شدن گاز منازل براثر بارش برف سبب شد تا به فکر ایده کنترل سیستم های حرارتی بیفتد.
طرز کار سیستم حرارتی به این صورت بود که دمای آن براساس شرایط محیط کم و زیاد می شد و با برنامه زمان بندی روشن و خاموش کار می کرد و همین موضوع سبب صرفه جویی در میزان انرژی مصرفی خانوار یا ادارات می شد؛ مدتی بعد با مصاحبه یکی از روزنامه های محلی و معرفی این طرح از سوی استانداری مازندران برای تجاری سازی آن به مرکز رشد نوشیروانی بابل معرفی شد.
دریافت تسهیلات از پارک علم و فناوری مازندران
این ایده پرداز که عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران است،می افزاید:به مدت ۳ سال در مرکز رشد دانشگاه نوشیروانی بابل ماندم و پس از تأسیس پارک علم و فناوری مازندران به آن جا معرفی شدم؛هم زمان با ورود به پارک علم و فناوری مازندران و دریافت مبلغ ۴۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۱۳ درصد سبب رشد فعالیت کاریام می شد ولی با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها روبرو شدیم.
اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سبب روی آوردن مردم به سمت سیستم های حرارتی با مصرف پایین انرژی به ویژه پکیج شد و من هم با توجه به خرید اجناس برای تولید سیستم حرارتی ناگزیر با کمک پارک علم و فناوری و مکانی که در اختیارم قراردادند سامانه کنترل هوشمند مدیریت مصرف سوخت را وارد پکیج کردم به سمت تولید و عرضه رفتم.
حمایت نکردن دانشگاه طرف قرارداد،علت ناتوانی در پرداخت اقساط بانکی
این ایده پرداز با بیان اینکه پس از گذشت ۳ سال حضور در پارک علم و فناوری مازندران بیرون آمدم و با یکی از دانشگاههای ساری قرارداد همکاری بستم، ادامه می دهد:به مدت ۲ سال در این دانشگاه کار کردم ولی متأسفانه به دلیل روند کند اداری و حمایت نکردن آن ها سبب شد تا نتوانم قسط های بانکی را بپردازم.
حسین زاده با اشاره به اینکه پیش از رفتن به دانشگاه چندکارگر داشتم که خرج خانواده خود را در کنارم تأمین می کردند، می گوید:به دلیل تعویق افتادن حقوق هایم در همان دانشگاه نتوانستم حقوق آن ها را بپردازم و هر کدام به سمتی رفتند .
وی می افزاید: در حال حاضر مدتی است که از آن دانشگاه بیرون آمده ام و در مغازه ای ۱۶ متری مشغول به کار هستم؛اخیراٌ در نمایشگاه تخصصی سیستم سرمایشی و گرمایشی در قائمشهر حضور داشتم که سقارش کالای زیادی دریافت کردم ولی به دلیل کوچکی محل کار و نداشتن هیچ کارگری نمی توانم سفارش را قبول کنم.
از طرفی برای گرفتن استاندارد کالا هم با شرایطی مانند؛داشتن سالن تولید،انبارمحصول برای اجناس ساخته شده، انبارمواد اولیه، دفتر کار، داشتن آزمایشگاه با مهندس مکانیک سیالات که در کلاسهای اداره کل استاندارد شرکت کند و پس از آن اجناس ساخته شده را آزمایش کند قرار گرفتم.
نیازمندی به تسهیلات مالی و حمایت معنوی برای برون رفت از مشکلات
وی با بیان اینکه تنها برای راه اندازی آزمایشگاه ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلیون تومان نیاز است، میگوید:در حال حاضر به دلیل اقساط بانکی و بیماری قادر به تأمین این هزینه نیستم و نیازمند تسهیلات مالی و حمایت معنوی برای برون رفت از مشکلات هستم و درصورت فراهم آمدن شرایط لازم قادر به اشتغالزایی برای ۱۰ الی ۲۰ نفر هستم.
حسین زاده که معمولا طرح ایده و برنامه ریزی اختراعات را خودش و طراحی اولیه را با همکاری استادان دانشگاه انجام می دهد، ادامه داد:با توجه به سابقه کار در زمینه الکترونیک معمولا مونتاژ طرح هایم را خودم انجام می دهم وبه تازگی ۲ طرح در حال ثبت با عنوان «پکیج و آبگرمکن برقی بدون مخزن» برای مناطق ییلاقی دارم که مشتری سفارش ساخت داده، ولی به دلیل نداشتن محل و نیروی کار قادر به تولید نیستم.
این ایده پرداز عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران می گوید: با توجه به اینکه طرح ها نو هستند کشورهای خارجی در خواست خرید ایده را به من داده اند که اگر شرایط لازم برایم فراهم نشود مجبور به فروش ایده هستم.
حسین زاده با اشاره به اینکه از سال ۹۰ با سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران همکاری دارم و در نمایشگاه ها و مسابقات بسیج شرکت کرده ام، ادامه داد: از سپاه کربلای مازندران می خواهم تا در صورت امکان حمایتم کند.
انتهای پیام.ن.ک/