گروه های تخصصی خبری در حوزه محیط زیست تشکیل شود
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،محمد درویش افزود: رسانه ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی توانسته اند بسیاری از مشکلات محیط زیستی در کشور را به خوبی پایش و پیگیری کنند.
وی گفت: سازمان حفاظت محیط زیست به کمک اطلاع رسانی شایسته رسانه ها در طول سال های گذشته توانسته است از تصویب برخی قوانین خطرناک و تهدیدکننده زیست محیطی مانند ماجرای باغ شهرها یا قانون جامع منابع طبیعی که تصویب آن با مشکلات زیست محیطی فراوانی همراه بود، جلوگیری کند.
درویش ادامه داد: این رسانه ها بودند که اشکالات جدی برخی از قوانین را به جامعه و مسئولان گوشزد کردند.
وی در این زمینه به طور خاص به یک مورد اطلاع رسانی و شفاف سازی رسانه ها اشاره کرد که موجب جلوگیری از تصویب قانونی در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی شد که بر اساس آن، هرکس تا سال ۱۳۸۵ چاه زده بود، می توانست از دولت مجوز بگیرد.
مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین عملکرد رسانه ها در حمایت از قشر زحمتکش محیط بانان و جنگل بانان را قابل تقدیر دانست و گفت: با حمایت خبرنگاران قانونی تصویب شد که بر اساس آن اگر یک محیط بان یا جنگل بان حین انجام وظیفه جان خود را از دست دهد، به عنوان شهید شناخته می شود.
وی در عین حال تشکیل گروه های خبری تخصصی در حوزه محیط زیست را از انتظارات جامعه زیست محیطی کشور از رسانه ها ذکر کرد و افزود: رسانه ها برای تاثیرگذاری بیشتر در حوزه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور باید از گروه های متخصص بهره مند شوند.
به گفته درویش، گاهی مشاهده می شود فردی که در کسوت خبرنگاری فعالیت می کند نه یک خبرنگار واقعی است و نه یک محیط زیستی که به مسائل زیست محیطی به خوبی اشراف داشته باشد.
وی با تاکید بر این که فعالان رسانه ای در حوزه محیط زیست باید از فهم اکولوژیک برخوردار باشند، گفت: این ویژگی بسیاری از معضلات زیست محیطی را کاهش خواهد داد زیرا مطالبات زیست محیطی از مسئولان به صورت جدی تر مطرح و پیگیری خواهد شد و مسئولان و مدیران مربوطه به سادگی نمی توانند از پاسخگویی طفره روند.ایرنا/