به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران ، نمایشگاه کتاب ساری به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی در ۴۰ غرفه با حضور ۳۵ ناشر استان از ۲۳ آبان ماه آغاز و امروز به پایان می رسد.
به منظور اطلاع از علاقمندی اقشار مختلف جامعه نسبت به مطالعه کتاب های علمی به نمایشگاه کتاب سر زدیم و با چند غرفه دار به گفتگو نشستیم.
دانش آموزان، خریدار کتاب های علمی برای انجام تحقیقات
مسئول غرفه انتشارات اسلوب علمی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال در زمینه چاپ کتاب فعالیت داریم،افزود:کتاب های انتشارات درباره موضوعات علمی در رشته های مختلف است وبه سراسر کشور عرضه می شود.
میثاق اسلامی بیان کرد: کتاب های رمان، روان شناسی، تاریخی و ادبیات بیشتر از سوی مردم خریداری می شون ودانش آموزان دوره ابتدایی بیشتر از کتابهای علمی استفاده می کنند.
وی با اشاره به علاقمندی کودکان به نجوم،گفت: به همین دلیل دانش آموزان دوره ابتدایی کتابهای نجوم و هیجان زا را بیشتر می خوانند.
مسئول کتابفروشی دانشجو درگفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه بیشتر کتاب های داستانی و رمان به نمایشگاه آورده ایم،گفت:کتاب های علمی و آموزنده کمتر مورد استقبال قرار می گیرد.
ارشیاسراجی با اشاره به اینکه بیشتر دانش آموزان مدارس برای انجام تحقیقات خریدار کتاب های علمی هستند،افزود:کتابی علمی با عنوان «دانشنامه کودکان و نوجوانان»از سوی کانون پرورش فکری چاپ شده است که بسیار برای یادگیری مفید است.
سراجی با بیان اینکه کتاب «دانشنامه کودکان و نوجوانان»برای سنین ابتدایی تا دبیرستان دارای جذابیت است،اضافه کرد:این کتاب در دو جلد با قیمت ۱۲۰ هزار تومان به فروش می رسد.
بی اطلاعی خانواده ها از چاپ کتاب های علمی، دلیل به فروش نرسیدن
این کتابفروش اطلاع رسانی نکردن درباره جاذبه و کیفیت کتاب های علمی را از دلایل به فروش نرسیدن آن عنوان کرد و گفت: معلمین به دلیل دادن تکلیف و تحقیقات دانش آموزی نقش اساسی در معرفی کتاب های علمی دارند.
وی افزود:در حال حاضر به دلیل اینکه دانش آموزان دسترسی آسان به اینترنت دارند سعی می کنند تحقیقات را از سایت های مختلف کپی کنند که چندان کیفیتی هم ندارد؛بنابراین لازم است که معلمان در اجرای تحقیق از طریق کتاب به آنان بیشتر راهنمایی کنند.
کتاب های روان شناسی و رمان محبوب والدین
مسئول کتابفروشی امیرکبیر در گفتگو باخبرنگار ما، با بیان اینکه خرید کتاب به سلیقه مخاطب بستگی دارد،گفت:در حال حاضر بیشتر کتاب های روان شناسی و رمان از سوی خانواده ها مخاطب دارد.
احمدرضا قلی زاده با اشاره به اینکه کتاب های دانشجویی بیشتر عرضه می کنیم،افزود:بیشتر مخاطبین ما دانشجویان دانشگاه های مختلف هستند.
در ادامه با یک روان شناس پیرامون دلایل بی توجهی به موضوع کتاب خوانی و کتاب های علمی از سوی خانواده ها و دانش آموزان به گفتگو پرداختیم.
بی توجهی صداو سیما به ترویج فرهنگ کتابخوانی
طالبعلی پورشریعه با بیان اینکه گسترش وسایل ارتباط جمعی به ویژه فضای مجازی یکی از دلایل کم توجهی به مطالعه کتاب است، گفت:نسل امروز با رسانه های دیداری و شنیداری آشنایی عمیقی دارد .
وی با اشاره به اینکه خانواده های امروزی، فرزندان را به سمت مطالعه کتاب تشویق نمیکنند،افزود:برنامه های مستند فرهنگی بسیاری برای ترویج استفاده از عابربانک یا خدمات الگترونیکی از صداو سیما پخش می شود ولی به موضوع کتاب خوانی توجهی نمی شود.
پورشریعه با بیان اینکه نیازهای اجتماعی شهروندان از طریق ارتباطات مجازی تأمین می شود،گفت:به همین دلیل بیشتر افراد تصور می کنند که اطلاعات لازم را دریافت کرده اند و نیاز به مطالعه کتاب نیست.
این روان شناس بیان کرد:برای تشویق و ترغیب شهروندان به سمت کتابخوانی دولت و مردم هر دو نقش دارند و رسانه ها به عنوان پل ارتباطی باید بخشی از فعالیت های خود را به بخش معرفی کتاب مناسب در حوزه های مختلف خانواده، علمی، ورزشی و ..اختصاص دهند.
تأثیر مطالعه کتاب های علمی بر توانمندی اندیشیدن کودکان
پورشریعه با بیان اینکه تشویق کودکان به مطالعه کتاب به ویژه در رشته های علمی در شکل گیری شخصیت، استعداد و توانمندی اندیشیدن آنان در بزرگسالی نقش بسزایی دارد،افزود:والدین و در درجه بعد مدارس بهترین مکان برای آموزش کتابخوانی کودکان است.
وی با اشاره به اینکه والدین می توانند سئوالات کودک درباره طبیعت و چگونگی شکل گیری موجودات را از کتاب های علمی استخراج و در حضور فرزندان آنان را بخوانند، اضافه کرد:این اقدام سبب به خاطر سپردن کتاب در ذهن کودک و الگوگیری در استفاده از آن برای پیداکردن پاسخ سئوالات می شود.
این مددکار با بیان اینکه پرهیز والدین از جمع آوری اطلاعات در فضای مجازی یکی از راه کارهای کاهش استفاده از آن در میان کودکان و نوجوانان است، گفت:معلم ها در دادن تکلیف به دانش آموزان می توانند با معرفی یک کتاب آن ها را تشویق به مطالعه آن کنند.
وی افزود:دانش آموزان با مطالعه کتاب های علمی برای جمع آوری اطلاعات تحقیقاتی ، یاد میگیرند تا در آینده هم از همین منبع برای مطالعات دانشجویی استفاده کنند.
برگزاری مسابقات کتابخوانی در مدارس و خانواده ها، راهی برای آموزش فرهنگ کتاب خوانی
پورشریعه با بیان اینکه والدین ومربیان مدارس می توانند در ساعات بیکاری به مطالعه کتاب بپردازند،اضافه کرد:مشاهده کتاب های مفید در دستان بزرگ ترها، اشتیاق به خواندن آن از سوی کودکان و نوجوانان را فراهم می کند.
وی برگزاری مسابقات کتابخوانی در مدارس و یا حتی خانواده ها را راه حلی برای آموزش فرهنگ کتاب خوانی عنوان کرد و گفت:اگر این مسابقات در طول زندگی کودکان و نوجوانان تداوم یابد، علاوه بر مطالعه چندین کتاب ، سبب ترغیب آنان برای خرید کتاب از نمایشگاه ها و فروشگاه های مرتبط هم می شود.
این روان شناس با بیان اینکه قیمت بالای کتاب یکی از دلایل بی توجهی خانواده ها به مطالعه است، افزود:نهادهای حمایتی و فرهنگی می توانند با برگزاری چند نمایشگاه با کیفیت و تخفیف مناسب در طول سال این مشکل را برطرف کنند.
به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، با توجه به رشد علمی بسیار در کشور طی سال های اخیر و به دنبال آن چاپ کتاب های علمی در حوزه های مختلف، از مسئولان صداو سیما و نهادهای فرهنگی انتظارمی رود برای فرهنگ سازی و آموزش کتابخوانی برنامه های بیشتری تدارک ببینند.انتهای پیام:ن.ک/