به گزارش خبرنگارسازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،جابرفغانی که در رشته صنایع چوب و کاغذ دانشگاه فنی شهید هاشمی نژاد ساری تحصیل کرده است،می گوید:برای ساخت هر دستگاهی ابتدا به نیازمندی های مردم نگاه می کنم تا بتوانم وسیله ای برای رفع این نیاز بسازم.
وی ادامه می دهد: چند سال پیش مردم به دلیل بارش سنگین برف اقدام به قطع درختان یخ زده کرده بودندو همین موضوع سبب شد تا به فکرنخستین دستگاهم با عنوان « کنده زن درخت »بیفتم ،این دستگاه پشت تراکتور نصب می شود و کنده های درخت را از ریشه درمی آورد و خرد کرده و برروی زمین می ریزد.
فغانی با بیان اینکه پس از ساخت کنده زن مکانیکی ،دستگاهی مشابه با عنوان «کنده زن هیدورلیکی» هم ساختم که همان کار را انجام می داد،می افزاید:این دستگاه با شماره ۸۹۲۰۸به ثبت رسیده است .
وی درباره اختراع دیگر خودمی گوید:با توجه به اینکه مازندران استان سرسبز و عمده فعالیت مردم در حوزه کشاورزی و گل و گیاه است ،به فکر ساخت «دسته بند نواری »افتادم؛این دسته بند که با شماره ۸۹۲۵۴ به ثبت رسیده است، توانایی گره زدن درختان، گل و گیاه با استفاده از نوار بدون هیچ گونه آسیبی به ساقه آن ها را دارد.
فغانی افزود: دستگاه دسته بند نواری در حال اعمال آخرین تغییرات برای تولید انبوه است و انشاء لله تا شش ماه الی یک سال دیگر به بازار راه پیدا میکند.
این پژوهشگر به حمایت سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری در طول یک سال گذشته اشاره می کند و ادامه می دهد:پیش از این تنها سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری از مخترعان حمایت می کرد وبه تازگی مراکز رشد و پارک علم و فناوری مازندران حمایت هایی از مخترعان می کنند.
وی با بیان اینکه جوانان به نیازمندی های جامعه برای پیداکردن شغل یا کسب و کار توجه کنند،می گوید:یک سری افراد با تغییرات کوچک در اختراعات دیگران، خود را مخترع معرفی می کنند که اقدام درستی نیست.
فغانی با اشاره به اینکه در برقراری ارتباط میان بخش دانشگاهی و صنعتی، هر دو نهاد کم کاری می کنند،می افزاید:در حال حاضر دانشگاه ها ،دانشجویان را به یادگیری مباحث تئوری تشویق می کنند و همین عامل سبب مدرک گرایی می شود؛البته دانشجویان خودشان باید در زمینه ارتقای کیفی یادگیری تلاش کنند و در کنار مباحث تئوری ، به دنبال کار عملی هم باشند.
عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران بیان می کند:اگر شرکت ها و کارخانه ها از توانمندی فارغ التحصیلان و دانشجویان توانمند استفاده کنند،ارتباط میان دو بخش دانشگاهی و صنعتی تقویت می شود.
انتهای پیام:ن.ک/