به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،رامین نورقلی پور، با اشاره به راه اندازی کسب و کارهای جدید و مدرن اینترنتی همانند “اسنپ” و “تپسی”، گفت:کسب وکار اینترنتی “اسنپ” و “تپسی”پدیده جدیدی درکشور است،هرچند در سایر نقاط دنیا نیز سابقه ای طولانی ندارد و همزمان با گسترش گوشی های هوشمند بازار کسب و کار اینترنتی همانند “اسنپ” و “تپسی” رونق گرفته است.
نماینده مردم کردکوی،بندرترکمن،بندرگز وگمیشان درمجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه کسب و کار اینترنتی “اسنپ” و “تپسی” فضای رقابتی بین کسب و کار سنتی و مدرن ایجاد کرده است، افزود:راه اندازی سامانه “اسنپ” و “تپسی” علاوه بر اینکه با ارائه تمام مشخصات یک خودرو و راننده امنیت خاطر برای مشتریان فراهم کرده است،با ایجاد قیمت رقابتی هزینه حمل و نقل مردم را کاهش داده و مردم هم استقبال زیادی از این سامانه کرده اند.
ضرورت وضع مالیات برکسب و کار جدید اینترنتی اسنپ و تپسی
نورقلی پور باتاکید براینکه برکسب و کار جدید اینترنتی “اسنپ” و “تپسی” مالیات وضع شود، ادامه داد:متاسفانه در ایران سازوکارهای اخذ مالیات علیرغم کارهای بسیار خوبی که در این زمینه صورت گرفته دارای نارسایی هایی در اخذ بهینه مالیات است،اما با اذعان به ایرادات مذکور تمامی درآمدها باید مشمول دریافت مالیات شوند.
وی با بیان اینکه”اسنپ” و “تپسی”ساختارهایی برای شفاف سازی قیمت برای راننده و مسافر دارد، یادآور شد:اگر سامانه درآمدی “اسنپ” و”تپسی” با سیستم مالیاتی جوینت شود، می توان از آن مالیات اخذ کرد،البته باید به این موضوع توجه کرد که سیستمی اسنپ و تپسی رفاه نسبی برای مسافران ایجاد کرده است،بنابراین در کنار اخذ مالیات نباید در سیستمی که رفاه برای مردم ایجاد کرده اختلال وارد کرد.
نظارت ساختاری بر کسب و کار اینترنتی وجود ندارد
نورقلی پور با اشاره به اینکه “اسنپ” و “تپسی” یکی از ابزارهای کسب و کار اینترنتی است، افزود:علیرغم اینکه دستگاه های امنیتی و انتظامی اقدامات بزرگی در فضای مجازی انجام داده اند، اما مشاهده می شود که گاهی کسب و کارهای اینترنتی مدیریت نشده و لجام گسیخته است و نشان دهنده عدم نظارت ساختاری برای این نوع کسب و کار است.
این نماینده مردم درمجلس دهم،با بیان اینکه درفضای کسب و کار اینترنتی قانون به روز و جدیدی وجود ندارد، تصریح کرد:قوانین برای فعالیت های کسب و کار جدید و اینترنتی باید به روز شود،تا بتوان نظارت موثری برحسن اجرای کار برکسب و کار اینترنتی در کشور انجام داد.
عضوکمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد:درسایرکشورها،کسب وکار اینترنتی ضابطه مند بوده و افرادی که کسب و کار اینترنتی راه اندازی می کنند،تحت نظارت بوده و به پرداخت مالیات به دولت متعهد هستند.
نظر پلیس راهور درباره اسنپ و تپسی
به گزارش خانه ملت؛سردار تقی مهری در گفت و گو با ایسنا درباره فعالیت آژانس های موبایلی اظهارکرد: این آژانس ها مجوز نگرفته اند و باید در ساماندهی که توسط شهرداری ها و وزارت کشور صورت می گیرد،تحت عنوان شرکت های حمل و نقل بار یا مسافر مجوز بگیرند.
وی درباره اینکه آیا باید مجوزی هم از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی برای فعالیت این شرکت ها صادر شود یا خیر نیز گفت: نیازی به دریافت مجوز فعالیت از سوی پلیس راهور وجود ندارد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتطامی درباره اینکه آیا فعالیت آژانس های موبایلی در کاهش حجم ترافیک و آلودگی هوا موثر است یا خیر نیز به ایسنا گفت: فعالیت این آژانس ها می تواند در این زمینه نیز موثر باشد،اما همانطور که گفتم حتما باید مجوزهای مربوطه را اخد کنند.
بیش ازیک سال است که دو نرم افزار تلفن همراه تحت عنوان «اسنپ» و «تپسی» برای حمل و نقل مسافر درون شهری فعالیت می کنند.خبرگزاری مجلس/