به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، دکتر منوچهر منطقی روز چهارشنبه، ۲۹ دی ماه در افتتاحیه دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی که در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، با اشاره به جایگاه فناوریهای سنجش از راه دور فضایی، افزود: این فناوری دسترسی نامحدود به کل جغرافیای کره زمین، امکان مشاهده زمین با دید بسیار باز و گسترده، محدود نشدن به جغرافیای سیاسی و امکان در ارائه خدمات مشترک را برای کشورها ایجاد میکند.
وی با اشاره به تاثیر فناوریهای سنجشی در اقتصاد ملی، تاکید کرد: فضا یک ظرفیت به شدت استراتژیک دارد و بر این اساس کشورهای پیشرفته با تمام توان در حوزه فضا وارد شدهاند.
منطقی با اشاره به تنوع جغرافیایی، منابع مختلف و اقلیمهای متنوع در کشور، حرکت ایران به سمت فناوریهای سنجش از راه دور را ضروری ذکر کرد.
رییس مرکز ملی فضایی با اشاره به وضعیت فعلی کشور، خاطرنشان کرد: برنامه ۱۰ ساله در حوزه فضا از سال ۸۵ مصوب و اجرایی شد و این برنامه تا سال ۹۴ ادامه داشت.
وی با اشاره به جزئیات برنامه ۱۰ ساله اول فضایی کشور، تصریح کرد: در برنامه ۱۰ ساله اول فضایی، چهار ماهواره سنجشی را در مدار ۲۵۰ کیلومتر پرتاب کردیم که این ماهوارهها شامل «امید»، «نوید»، «فجر» و «رصد» میشود.
منطقی، ایجاد زیرساختهای پرتاب و کنترل با دقتهای مناسب را از دیگر اقدامات انجام شده در برنامه ۱۰ ساله اول نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن با طراحی و ساخت ماهوارهبر «سفیر»، کشور به باشگاه بینالمللی کشورهای صاحب دانش فنی پرتابکنندهها راه یافت.
وی از تدوین برنامه ۱۰ ساله دوم فضایی خبر داد و گفت: این برنامه تاکنون به تصویب شورای عالی فضایی نرسیده است؛ ولی اجرای آن را در دستور کار قرار دادیم.
رییس مرکز ملی فضایی در ادامه به وضعیت ارائه دروس فناوریهای فضایی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۵ دانشگاه کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجوی سنجش از راه دور پذیرش میکنند.
منطقی در عین حال با تاکید بر اینکه کشورهای ارائهدهنده این حوزه از ساماندهی مناسبی برخوردار نیستند، دلیل آن را عدم ایجاد بازار، نبودن مدل کسب و کار مناسب در این حوزه و عدم انگیزه کافی برای بهرهبرداران در زمینه استفاده از فناوریهای سنجشی دانست.
رییس مرکز ملی فضایی از ایجاد شبکه آزمایشگاهی طیفسنجی خبر داد و یادآور شد: این شبکه با استفاده از امکانات دانشگاهها ایجاد و تقویت میشود.ایسنا/