مزرعه ای که فقط با آب شور و خورشید زنده است

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بیسج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، مزرعه موسوم به خورشیدی-قطره ای(sundrop) در استرالیا ۱۵ درصد محصول گوجه‌فرنگی این کشور را تولید می‌کند. آب شور از خلیج نزدیک مزرعه پمپ شده و بعد از نمکزدایی با استفاده از انرژی خورشیدی با چرخه تجدیدپذیر به این مزرعه هیدروپونیک ارسال شده و به روش آبیاری قطره‌ای محصولات آبیاری می‌شوند.
borj.2
مزرعه خورشیدی-قطره ای از سوخت‌های فسیلی، آب شیرین و خاک بی‌نیاز بوده و همچنین نیازمند هزینه‌های مالی گزاف کشاورزی و محیطی نیست.
این مزرعه سالانه ۱۷ هزار تن محصول تولید می‌کند. در این مزرعه جادویی برای مبارزه با آفات از حشرات شکارگر استفاده می‌شود.  ساخت این مزرعه خورشیدی-قطره ای ۲۰۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته است اما به گفته مالکان این هزینه به زودی جبران خواهد شد زیرا برای نگهداری آن به خرید سوخت های فسیلی نیاز نیست.
این روش پایدار تولید محصول کشاورزی موجب کاهش ۲۶ هزار تن انتشار دی‌اکسیدکربن و کاهش سالانه آب مصرفی به میزان ۱۸۰ استخر مسابقات شنای المپیک خواهد شد.
borj
برج خورشیدی عظیم نیز روزانه موجب یکنواخت شدن دما برای محصولات گلخانه‌ای و نمک‌زدایی یک میلیون لیتر آب دریا می‌شود. این محصولات هر روز در بازار استرالیا عرضه می‌شوند.
مزارع SunDrop در استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده وجود دارند و امید است به زودی در دیگر نقاط دنیا نیز از این فناوری استفاده شود.
ایسنا/

پیمایش به بالا