به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،بستر اینترنت و سهولت استفاده از آن باعث شده تا گرایش به سمت آن زیاد شود. تقریبا همه افراد ترجیح می دهند تا جایی که امکان دارد فعالیت های خود را اعم از خرید ، کسب اطلاعات و … را در اینترنت انجام دهند.
به عنوان مثال: دانشجویی که برای کارهای پایان نامه خود به دنبال مطلب می گردد، ترجیح می دهد به جای صرف وقت و هزینه و رفتن به کتابخانه، به اینترنت مراجعه و با تایپ کردن مطلب مورد نظر، هزاران هزار مطلب را جستجو و مطالعه کند. یا حتی برای خرید روزانه، ترجیح می دهیم به جای صرف وقت و منتظر ماندن در ترافیک، به صورت اینترنتی خرید انجام دهیم.
سرهنگ”حسن محمدنژاد” رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان مازندران ، گفت:گرایش روز افزون به اینترنت باعث شده تا کلاهبرداران از این فرصت استفاده کرده و تنها با چند کلمه پر کاربرد، و کلید واژه خاص که مد نظر کاربران است، آنها را به سایت های مختلف و البته نا مرتبط هدایت و به نحوی موتورهای جستجو را به اشتباه بیندازند و در واقع کلیک دزدی انجام دهند.
وی افزود: این روند متقلبانه برخی سایت ها و صفحات اینترنتی در اصطلاح عامیانه کلیک دزدی نامیده می شود و به قصد افزایش بازدید و کلیک خود اقدام به ایجاد صفات دروغین می کنند که برخی از سایت برای جذب بازدید کننده بیشتر و ارتقای رتبه خود، به این ترفند ها متوسل می شوند.
محمدنژاد خاطر نشان کرد: اما افرادی که این کار را انجام می دهند باید بدانند از نظر حقوقی و قانونی، این عمل سایت ها یک نوع کلاهبرداری رایانه ای است و به موجب مصوبه اخیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، با سایت هایی که برای افزایش بازدید و ارتقا رتبه کشوری و جهانی خود به حیله و تقلب متوسل می شوند و با سوء استفاده از کلمات کلیدی پر بازدید و تگ های پر کاربرد، کاربران را فریب می دهند، و وقت و زمان و گاهی سرمایه آنها را هدر می دهند، برخورد خواهد شد.
رئیس پلیس فتا مازندران، گفت: به موجب ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک و ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه ای، با کسانی که با توسل به هر گونه وسایل متقلبانه بازدید شوند، و کاربران را به سایت هایی دیگر که مربوط نیست هدایت کنند و برای خود منفعتی کسب کنند، علاوه بر رد مال به حبس از یک تا پنج سال محکوم می شوند.پایگاه پلیس مازندران/