به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،محمدحسن طالبیان امروز در حاشیه نمایشگاه الکامپ در سالن دولت الکترونیک، آخرین اقدامات سازمان میراث فرهنگی را در خصوص استفاده از فناوریهای اطلاعات و ارتباطات تشریح کرد.
وی با بیان اینکه هماکنون پایش محوطه موزههای کشور به صورت سه بعدی و از طریق عکس و فیلمبرداری انجام میشود، گفت: تا سال آینده طبق مذاکره با سازمان فناوری اطلاعات، موضوع پایش آنلاین موزههای کشور را از طریق ماهواره خواهیم داشت.
طالبیان با بیان اینکه استفاده از فناوری ماهواره به عنوان یگان حفاظت از میراث فرهنگی کشور در دستور کار قرار دارد، اضافه کرد: برای پایش محوطه و کل موزههای کشور و به طور کلی ۳۲ هزار اثر میراث فرهنگی از این سرویس استفاده میکنیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه با اجرای این سامانه هر فردی در هر جای دنیا میتواند با یک کلیک وارد فضای میراث فرهنگی کشور، موزهها و اماکن دیدنی شود، خاطرنشان کرد: هماکنون ۳۲ هزار اثر ثبت شده میراث فرهنگی در کشور وجود دارد که اطلاعاتشان باید به صورت نقشه و تصویر آنلاین دیده شود. در این زمینه طرح جامع اطلاعاتی مراکز تاریخی را با همکاری مرکز آمار آغاز کردهایم تا بتوانیم از اطلاعات این مرکز نیز برای اجرای این پروژه استفاده کنیم.
وی گفت: موضوع پایش آنلاین محوطههای موزهها را هماکنون به صورت پایلوت در مجموعه سعدآباد تهران آغاز کردهایم و در صورت تأمین اعتبارات لازم، سایر محوطه موزههای کشور نیز به این فناوری تجهیز خواهند شد.
طالبیان با تأکید بر توسعه عمرانی کشور با توجه به ظرفیت وسیع میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اضافه کرد: در خصوص ایجاد سامانههای هوشمند برای ارتباط سریعتر در این حوزه با سازمانهایی مانند وزارت جهاد کشاورزی و محیطزیست نیز در حال همکاری هستیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، راهاندازی سامانه آنلاین را راهنمای هوشمند برای اطلاع از وضعیت میراث فرهنگی کشور عنوان کرد و گفت: در همین حال سامانه نماد «اطمینان» نیز برای ارائه اطلاعات علمی درست و رفتار صحیح با کاربران در سازمان میراث فرهنگی راهاندازی شده است؛ به این ترتیب چنانچه سایت اطلاعرسانی در خصوص خدمات و فروش حوزه میراث فرهنگی فعال باشد، باید دارای نماد «اطمینان» از سازمان میراث فرهنگی بوده و مجوز فعالیت داشته باشد.مهر/