طرحی با عنوان بررسی و مدیریت زباله های خانگی شهری و روستایی

به گزارش خبرنگار ما،سید محمد ساداتی ،یکی از اعضای سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،طرحی با عنوان بررسی و مدیریت زباله های خانگی شهری و روستایی را ارائه و با موفقیت در یکی از روستاهای شهرستان نور مورد آزمایش قرار داده است.

وی در گفت و گو با خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی این طرح تولید کود کمپوست از زباله است،افزود:در این طرح با کاهش زباله سعی در مدیریت آن در خانوارهای شهری و روستایی داریم تا به هدف اصلی که عدم تولید زباله هست،برسیم.

این کارشناس ارشد منابع طبیعی با بیان اینکه ۷۰ درصد ضایعات خانوارهای شهری و روستایی از زباله های ضایعات غذایی و فاسدپذیر است،اضافه کرد:بهترین روش برای مدیریت زباله‌ها، تفکیک آن‌ها از مبدأ است که در طرح مورد بررسی عنوان کردم.

عضوسازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران با اشاره به اینکه طرحی با عنوان سطل زباله برای تولید کود کمپوست در مدت ۲۴ ساعت دارم،افزود:با استفاده از این سطل می توانیم ضایعات غذایی در منازل، آپارتمان‌ها و..را به کود آلی برای کشاورزی استفاده کنیم.

ساداتی تصریح کرد:با حمایت این طرح از سوی مسئولان، از افزایش زباله تر و شیرابه در محل دپوی زباله جلوگیری می‌شود.

وی بیان کرد:می توانیم زباله های قابل بازیافت هم به شرکت‌های خصوصی بدهیم تا استفاده شود.

این کارشناس با اشاره به اینکه برخی زباله‌ها مثل باتری‌ها و وسایل برقی قابل دفن کردن نیست،اضافه کرد:زباله هایی که قابل سوختن هستند هم باید در جایگاه مخصوص سوزانده شوند تا از سوخت آن برای تولید الکتریسیته استفاده کنیم.

 ساداتی با بیان اینکه در برخی کشورها تولید الکتریسیته از زباله انجام شده است، گفت: ولی ایران در مرحله اول یعنی تفکیک زباله های قابل بازیافت ماند.

 عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران بیان کرد: اگر بتوانیم با فرهنگ سازی و همکاری نهادهای ذیربط ،آموزش و پرورش و آگاهی بخشی از طریق  رسانه ها افراد را به سمت تفکیک زباله ترغیب کنیم، امکان استفاده بهینه از طلای کثیف فراهم می شود.

این کارشناس با بیان اینکه هزینه ای بیش از یک میلیارد در محل مورد مطالعه(شهرستان نور) برای جمع آوری زباله را مشخص کردم،افزود: اگر جمع آوری زباله در شهرستان نور و روستاهای حاشیه آن به درستی مدیریت و ساماندهی شود، سود خالص آن  ۴ میلیارد تومان در سال می شود.

ساداتی احداث کارخانه زباله سوز برای استفاده از زباله های غیرقابل بازیافت مانند بیمارستانی را راه حلی مناسب عنوان کرد و گفت: اگر شهرداری ها و محیط زیست از طرح های ما حمایت کنند، امکان موفقیت بیشتری است.

وی با اشاره به اینکه برخی کشورها مانند بلژیک زباله‎ایی ندارد و برای تولید انرژی از کشورهای دیگر زباله خریداری می‌کند،اضافه کرد:اگر فرهنگ سازی در کشور ما انجام شود ،مسلما اقدامات خوبی صورت می گیرد.

ساداتی ضعف در کار آموزشی را دلیلی برای استفاده نکردن از زباله در کشور دانست و افزود:برای استفاده از ظرفیت های کشور توصیه بسیاری شده ولی دولت چندان اقدامی انجام نداده است.

این کارشناس پیش از این طرحی با عنوان تأثیر شیرابه زباله برروی درختان جنگلی ارائه داده بود که در همایش کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه شهید بهشتی به عنوان طرحی علمی مورد قبول قرار گرفت.

 انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا