پیش از انقلاب، افراد محدودی در دانشگاه‌ها پذیرش می شدند /نخستین دانشگاه مازندران، مدرسه عالی بابلسر بود

محمد علی مهدوی امیری «سیروس مهدوی » متولد اسفندماه ۱۳۲۹ در شهرستان آمل است.

وی پس از انقلاب به مطالعه درباره دایر‌ه المعارف‌ها پرداخت و در ابتدای سال ۱۳۶۰با همکاری گروهی از دوستان به فعالیت‌های فرهنگی مشغول شد.

مهدوی مدیرمسئول و سردبیر نشریه اَباختر و مدیر مرکز مطالعات ایرانی در ساری است.

این پژوهشگر در گفت وگو با خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری از مازندران با بیان اینکه در زمان پیش از انقلاب به دلیل بی کفایتی دستگاه پادشاهی تنها تعداد محدودی دانشگاه تأسیس شد، گفت:مقداری از این دانشگاه‌ها، مانند دانشگاه تهران و پس از مدتی دانش سرای عالی در زمان رضا خان تأسیس شد.

 مهدوی افزود:در دوره پسر رضا خان (محمدرضا پهلوی) دانشگاه‌هایی مانند ؛دانشگاه مشهد،فردوسی و گندی شاپور« البته پیشینه درازی داشت و دوباره آباد شد»، دانشگاه ملی ایران و ۳ مؤسسه بازرگانی،حسابداری و علوم ارتباطات تأسیس شدند.

وی با بیان اینکه در مؤسسات، دانشجویان تا مقطع لیسانس تحصیل می‌کردند،اضافه کرد:در دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌ها هم دانشجویان تا مقطع دکتری تحصیل می کردند.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه در زمان پیش از انقلاب تعداد افراد محدودی در دانشگاه‌ها پذیرش می شدند، گفت:به همین دلیل فضای اشتغال برای تمام آن‌ها وجود داشت و بلافاصله پس از پایان تحصیلات در جایی مشغول به کار می شدند.

مهدوی ادامه داد:۲ الی ۳ سال پس از انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای مختلف کشور تأسیس شد و به سرعت رشد کردبه طوری که در مدت ۱۰ الی ۱۵ سال در هر شهری یک دانشگاه آزاد راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه نخستین دانشگاه به نام مدرسه عالی بابلسر «مدرسه اقتصاد بابلسر» در مازندران پیش از سال  ۵۲تأسیس شد،گفت:پس از انقلاب دانشگاه آزاد،،دانشگاه‌های پیام نور،غیرانتفاعی و علمی و کاربری راه اندازی شدند.انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا