به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیح علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،دکتر رضا ملک زاده امروزدر کنفرانس خبری دومین همایش و فن بازار ملی سلامت افزود: یکی از موضوعات مهم در اسناد بالادستی نظام و به خصوص دولت تدبیر و امید، حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان بوده که تلاش های خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی در خصوص فعال شدن صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: نزدیک به هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی از طریق این صندوق در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار خواهد گرفت.
ملک زاده تعداد شرکت های دانش بنیان در کشور را بیش از ۲ هزار شرکت اعلام کرد و گفت: بخش عمده ای از این شرکت ها در حوزه سلامت مشغول فعالیت هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به جوان بودن شرکت های دانش بنیان این حوزه اشاره کرد و افزود: حدود ۶۷۰ شرکت دانش بنیان در حدود ۲ تا ۳ سال اخیر تشکیل شده اند و گردش مالی آنان حدود سه هزار میلیارد ریال است.
وی در مورد برخی از مشکلات شرکت های دانش بنیان نیز گفت: هرچند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه فعالیت های خوبی انجام داده، اما هنوز تصویب شرکت های دانش بنیان دارای یک پروسه طولانی است.
ملک زاده اظهار کرد: به منظور حمایت از فناوران حوزه سلامت مصوبه ای در شورای عالی فناوری تصویب شده است تا تسهیلات ویژه ای در اختیار آنان قرار گیرد.
وی برگزاری دومین همایش و فن بازار ملی سلامت را گامی ارزشمند دانست و گفت: تشویق فناوران و حمایت از آنها از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
** حمایت از محصولات فناورانه حوزه بهداشت و سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم به حمایت از محصولات فناورانه حوزه بهداشت تاکید کرد و گفت: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با حمایت مالی ۲۵ درصدی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت مالی ۵۰ درصدی، تلاش دارند خریداران را برای خرید لوازم و تجهیزات پزشکی و داروهای ساخت داخل تشویق کنند.
دکتر علی جعفریان اظهار کرد: دستگاه هایی که به سمت خرید این محصولات سوق پیدا می کنند، مورد حمایت و پشتیبانی مالی قرار می گیرند.
وی این اقدام را گامی ارزشمند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و گفت: از این طریق می توانیم بخش عمده ای از نیازهای کشور را با تولیدات داخلی برطرف کنیم.
جعفریان اظهار امیدواری کرد که تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و داروها نیز محصولات خود را با بالاترین کیفیت تولید کنند تا مصرف کنندگان با آرامش آنها را استفاده کنند.
وی با بیان اینکه فناوری در کشور ما جوان است، گفت: تولیدات فناورانه در کشور به حدود ۱۰ تا ۲۰ سال قبل برمی گردد و پیش از آن کمتر به این موضوعات پرداخته می شد.
** انعقاد ۵۳ تفاهم نامه در خصوص خرید محصولات داخلی
رئیس دبیرخانه دائمی دومین همایش و فن بازار ملی سلامت نیز در این نشست گفت: تاکنون ۵۳ تفاهم نامه شامل خرید ۱۵۰ محصول داخلی بین خریداران و سازمان های کارفرمایی منعقد شده است.
دکتر بابک نگاهداری اظهار کرد که این روند همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد تعداد تفاهم نامه ها به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وی تعداد شرکت های دانش بنیان راکه موفق به تجاری سازی محصول خود شده اند، ۱۹۰ شرکت اعلام کرد و گفت: ۱۳۵ شرکت نیز اطلاعات محصولات خود را در سامانه دائمی فن بازار ثبت کرده اند.
نگاهداری برگزاری فنبازار ملی سلامت را در راستای رونق بازار تولیدات داخلی عنوان کرد و افزود: این فنبازار فرصتی بی بدیل برای تجاری سازی محصولات شرکت های دانش بنیان نوپا است تا از این طریق خود را به بازار بزرگ سازمان های کارفرمایی معرفی کنند.
دومین همایش و فنبازار ملی سلامت با شعار «دانشگاه فناور، محور اقتصاد دانشبنیان» در روزهای ۱۶ و ۱۷ آبان ماه جاری در سالن نمایشگاهی حجاب برگزار می شود.ایرنا/