به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ارائه دهنده ردههای سلولی مختلف انسانی و جانوری برای صنعت زیست فناوری است. در همین راستا هر ساله تعداد زیادی رده سلولی استاندارد را فراهم کرده و با شناسنامه استاندارد در اختیار متقاضیان قرار میدهد. دو رده سلولی از مارمولک با قابلیت کشت مداوم و نگهداری در حالت انجماد از تولیدات جدید این بانک است.
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، رئیس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در خصوص دستاورد فوق گفت: یکی از گونههایی که امروزه مورد توجه مراکز تحقیقاتی قرار گرفته، گونه مارمولک (gecko) است. توانایی ذاتی این موجود در بازسازی دم خویش، منجر شده تا ویژگیهای مربوط به فاکتورهای رشد، مطالعات بازسازی بافت و تحقیقات طب ترمیمی در این موجود مورد توجه قرار گیرد. همچنین این سلولها قابلیت استفاده در آزمایشهایی مانند بررسیهای سم شناسی، محیط زیست، حساسیت ویروسی یا مطالعات تولید واکسن و نیز مطالعات سیستماتیک جانوری را نیز دارند.
وی افزود: مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران، با اشراف به روند رو به رشد تحقیقات شرکتهای دارویی و مراکز تحقیقاتی، برای اولین بار با معرفی ردههای سلولی جدید با عناوین Hepe01 و Hepe02 از دم مارمولک بومی ایران از گونه “Cyrtopodion scabrum” ، این ردهها را برای انواع تحقیقات و کاربردها در اختیار جامعه علمی کشور قرار میدهد.
گفتنی است، بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای تامین نیازهای جامعه تحقیقاتی کشور اقدام به تهیه، تولید و نگهداری نزدیک به ۵۰۰ رده سلولی جانوری و دامی کرده است. این ردههای سلولی به منظور حفاظت از ذخایر ژنتیکی کشور و کاربردهای تحقیقاتی و بیوتکنولوژی تولید شدهاند.
لذا بانک سلولهای انسانی و جانوری توانسته است با گذشت کمتر از یک دهه از عمر خویش، با تلاش و پشتکار جهادی نیروهای متخصص، علاوه بر ارائه بیش از ۱۰۰۰ رده سلولی انسانی و جانوری، مجموعهای از توانمندیهای نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه علوم سلولی و زیست فناوری را برای تامین نیاز مراکز علمی، دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور را فراهم کرده و بستری برای ارتباط و تعامل علمی با مراکز و بانکهای مرتبط و معتبر بینالمللی ایجاد کند.ایسنا/
انتهای پیام