لزوم شناسایی و اجرای تحقیقات کاربردی حوزه شیلات

 

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،دریای خزر بزرگترین دریاچه دنیاست که به همین دلیل آن را دریا می‌نامند.

دریای خزر یا دریای کاسپین از شمال بهروسیه، از جنوب بهایران، از غرب بهجمهوری آذربایجانو ازشرق به جمهوری‌هایترکمنستانوقزاقستانمحدود می‌شود.

در طول ۲۲۰ کیلومتر نوار ساحلی استان مازندران تعداد ۵۴ شرکت تعاونی پره ماهیگیری با ظرفیت اشتغال ۴۴۰۰ نفر مشغول به فعالیت هستند.

با توجه به اهمیت بخش شیلات در تأمین امنیت غذایی استان، سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری کشور دستورالعملی مبتنی بر راه اندازی مرکز هدایت و حمایت تحقیقات کاربردی شیلات به مازندران ارسال کرده است.

در همین راستا جلسه کارگروه شیلات خانه نخبگان سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران حول محور پیشنهادات و برنامه های لازم در مرکز هدایت و حمایت تحقیقات کاربردی شیلات استان برگزار شد.

مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران در این جلسه بر داشتن برنامه‌های کاربردی برای پیشرفت در حوزه تحقیقات شیلات تأکید کرد.

IMG 8095

محمد هادی مؤذن با بیان اینکه به دنبال هدایت دانش در زمینه شیلات با روش‌های مختلف هستیم،افزود:از پیشنهادات صاحب نظران و کارشناسان حوزه شیلات درباره چگونگی اجرای برنامه‌ها استقبال می کنیم.

مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران بیان کرد:با توجه به منابع سازمان اعتبار ۲۰ الی ۳۰ میلیون تومانی برای مرکز هدایت و حمایت تحقیقات کاربردی شیلات در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی سایت با محتوای اطلاعات حوزه شیلات ،اضافه کرد:سعی داریم تحقیقات کاربردی شیلات در سایت ثبت شود.

در ادامه یکی از اعضای کارگروه، مطالعه وضعیت جاری شیلات استان در حوزه آبزی‌پروری و صنایع شیلاتی را پیشنهاد داد.

دکتر مسعود هدایتی فرد با بیان اینکه نیاز به تشکیل سرگروه‌های تخصصی در حوزه صنایع شیلاتی داریم،افزود:لازم است تحقیقات سازمان یافته و کاربردی همراه با برنامه ریزی در حوزه تولید انواع ماهیان به ویژه پرورش ماهی قزل آلا در قفس صورت گیرد.

دکتر حسن فضلی هم با تأکید بر پرورش ماهی در قفس به شیوه استاندارد،گفت:پرورش ماهی خاویاری هم سبب افزایش سرمایه کشور و منبع درآمد مناسبی است.

عضو کارگروه خانه نخبگان با بیان اینکه برنامه ریزی مناسب برای رسیدن به هدف مرکز هدایت و تحقیقات کاربردی شیلات دارای اهمیت است،افزود:نیاز است جو علمی برای ارائه پیشنهادات اساتید فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی مرکز هدایت و حمایت تحقیقات کاربردی شیلات باید دارای اهداف بلند مدت در طول ۲۰ سال آینده باشد،اضافه کرد:در حال حاضر باید تلاش های لازم برای بهره برداری درست از منابع شیلات فراهم آید.

 انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا