آغاز واکسیناسیون رایگان طیور روستایی مازندران

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: از امروز به مدت سه روز کاری طیور بومی موجود در روستاهای هدف ، در برابر بیماری نیوکاسل واکسینه می شوند.
حسین رضوانی نوع واکسن مصرفی را در این طرح از نوع نیوکاسل زنده مقاوم به حرارت معرفی کرد و افزود : این واکسن آشامیدنی است و با حل شدن در آب به خورد طیور داده می شود.
مدیرکل دامپزشکی مازندران واکسن نیوکاسل را در این مرحله برای روستائیان رایگان اعلام کرد و گفت که بر اساس تفاهم نامه با سازمان بسیج سازندگی ،تمام تجهیزات اعم از دوز مصرفی واکسن و لوازم مربوط به واکسیناتور برای انجام این طرح دراختیار نیروهای بسیج از قبل آموزش دیده ، قرار گرفته و با نظارت ادارات دامپزشکی شهرستان ها این افراد به روستاهای هدف مراجعه و به صورت رایگان طیور بومی موجود در سکونتگاهها را علیه ویروس نیوکاسل واکسن می کنند.
رضوانی تعداد روستای استان مازندران برای پوشش این طرح را یکهزارو ۱۱۸ پارچه اعلام کرد و گفت که بر اساس دستورالمل های ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور ، آغاز این طرح در کشور از سوم تا پنج آذر تعیین شده بود اما با توجه به وضعیت جوی نامناسب مازندران در آن تاریخ ، طرح از امروز در استان به اجرا گذاشته شد.
وی تاکید کرد که با توجه به تراکم بالای روستاهای استان و تعداد اکیپ های واکسیناسیون ، احتمال می رود مدت کاری در استان مازندران با هماهنگی ،افزایش یابد.
رضوانی از روستائیان خواست تا همکاری را با اکیپ های واکسیناسیون داشته باشند.
بیماری نیوکاسل که برای نخستین بار در سال ۱۹۲۶ در جاوه اندونزی و شهر نیوکاسل انگلستان گزارش شد ، بیماری فوق العاده واگیر است و دستگاه تنفسی و عصبی را مبتلا می کند.
نیوکاسل بیشتر مرغ و خروس و گونه هایی مانند مرغ مروارید ، اردک و بوقلمون را مبتلا می کند.
پرورش انواع ماکیان بومی و محلی به منظور کمک به اقتصاد خانوار از دیرباز در روستاهای مازندران مرسوم بود و روستائیان پرندگانی مانند مرغ و خروس بومی ،اردک، غاز و بوقلمون پرورش می دهند.
مازندران همچنین از بزرگ ترین تولید کنندگان گوشت مرغ در کشور است و میزان تولید آن در سال از ۲۱۰ هزار تن فراتر می رود.
مازندران سه میلیون و ۲۰۰هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۷درصد آنان در بیش از سه هزارو ۵۰۰روستا زندگی می کنندایرنا/

پیمایش به بالا