به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، مازندران قطب تولید برنج در کشور است بهگونهای که متوسط عملکرد آن پنجتا ۵.۵ تن است ولی کشاورزانی هستند که تا ۱۳ تن محصول برداشت میکنند..
دلاور حیدرپور با اشاره به اینکه تغذیه گیاهی یکی از خلأهای موجود در بخش کشاورزی است، افزود: بخش کشاورزی در این زمینه مشکلاتی دارد، هرچند متهم به مصرف بالای سم و کود شیمیایی در استان هستیم اما این آمارها صحت ندارد و آمار بالای سرطان در استان ربطی به مصرف کود و سم در بخش
کشاورزی ندارد.
از طرفی به گفته کارشناسان تاز مانی که کشاورزی استان به شیوه علمی با راهنمایی مهندسان کشاورزی صورت نگیرد، مشکلات استفاده از سموم هم چنان وجود خواهد داشت.
استفاده از سموم کشاورزی درمازندران
یک دکترای رشته کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار سازمان بسیج علمی،پزوهشی و فناوری مازندران با بیان اینکه استفاده از سموم کشاورزی درمازندران از حد نرمال بیشتر است، گفت:چند دلیل برای این کار کشاورزان وجود دارد که یکی از آن ها، مافیای وارد کننده سموم کشاورزی هستند.
علیرضا عالیشاهی با اشاره به اینکه کشاورز با توجه به زحمتی که می کشد، دنبال افزایش کمی محصول خودش است، افزود:چون زندگی کشاورز از زمین زراعی تامین می شود، بنابراین سعی دارد که در پایان محصول بیشتری بگیرد و پول بیشتری برای مخارج خانواده به دست آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان بیان کرد:بیشتر کشاورزان به ضرر استفاده از سموم کشاورزی فکر نمی کنند، اضافه کرد: به جرأت می توان گفت، در کشور ما هیچ محصول کشاورزی بدون سم نیست.
وی با بیان اینکه به خیار چیده یا توت فرنگی آماده برای ورود به بازار سم می زنند تا قارچ نیفتد، گفت: با توجه به زحمات کشاورز، اگر محصول تولیدی اش خراب شود ضرر می کند و دولت هم جبران خسارت را نمی دهد، برای همین می گوید: به خیاریا توت فرنگی سم نزنم ،صبح امکان برداشت ندارم.
آموزش راه کار افزایش بهره وری به کشاورز
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان افزود:برای کاهش میزان سم باید راه کار افزایش بهره وری و امنیت غذایی را به کشاورز آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه در راستای آگاه سازی کشاورزان، از سال ۹۲ هم زمان با آغاز تولید محصول کشاورزی سالم برای آموزش به کشاورزان به مناطق مختلف می روم، گفت:مسلما زمانی که میزان تولید و بهره وری مناسب محصول سالم را ببینید، تشویق به این اقدام می شوند.
عالیشاهی با اشاره به اهمیت آموزش مناسب به کشاورزان، افزود: باید به کشاورزان بفهمانیم افرادی که این محصولات را استفاده می کنند فرقی با بچه های خودشان ندارند تا متوجه زیان های ناشی از استفاده سموم شوند.
نیاز به زمین سالم و بدون سم برای کشت ارگانیک
دکتراسماعیل یساری هم با اشاره به سخت بودن کشت برنج ارگانیک در استان، افزود:بسیاری از عواملی که سبب ارگانیک بودن برنج می شود، دست کشاورزان نیست.
مدیرگروه علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور مازندران با بیان اینکه در زمین لازم برای کشت ارگانیک نباید در چند سال اخیر سم یا کود شیمیایی استفاده شده باشد، اضافه کرد:حتی در آب های زیرزمینی منطقه هم نباید اثری از این مواد شیمیایی وجود داشته باشد.
دکترای تخصصی کشاورزی گرایش زراعت با اشاره به اینکه برای ایزوله کردن مزرعه در ابتدا باید به سمت تولید محصول سالم برویم، گفت:معمولا کشاورزان می گویند بدون استفاده از سموم، تولید محصولات بهره وری لازم را ندارد.
لزوم عزم جدی مسئولان برای تولید محصول سالم
این استاد دانشگاه بیان کرد: زمانی که برنج ارگانیک تولید کنیم باید با قیمت بالاتر به فروش برسانیم که مردم قادر به خرید نیستند، به همین دلیل برای تولید محصول سالم نیاز به عزم جدی مسئولان و حمایت آنان از کشاورزان داریم.
پژوهشگر برتر مازندران با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان برای استفاده از اراضی شالیزاری اقدام به کشت دوم برنج می کنند، گفت:این اقدام سبب آسیب رسیدن بافت خاک می شود.
کشت رتون سالم تر از کشت دوم
وی پیشنهاد داد تا کشاورزان به جای کشت دوم برنج ، رتون بگیرند چون با کود و سم کمتر امکان تولید بهتری وجود دارد.
دکترای تخصصی کشاورزی گرایش زراعت با بیان اینکه رتون به معنای جوانه زدن دوباره ساقه تراشیده برنج است، افزود:معمولا تولید برنج رتون با عملکرد بالایی نیست ولی سالم تر از کشت دوم است.
پژوهشگر برترمازندران با اشاره به اینکه برای کاشت برنج نیاز به تناوب داریم، اضافه کرد:پرورش ماهی و اردک در کنار کشاورزی اقدام مناسبی برای تولید برنج سالم است.
استاد دانشگاه پیام نور ساری با بیان اینکه اردک علف ها را می خورد، افزود: با این اقدام آفت ها هم کنترل می شود و از سویی کود اردک برای زمین کشاورزی استفاده می شود.
خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی با حمایت دولت
وی با اشاره به ظرفیت های مناسب مازندران در بخش کشاورزی، اظهار کرد:در صورت حمایت دولت امکان خودکفایی در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی فراهم می شود.
این دکترای کشاورزی با بیان اینکه تجربه پژوهش در محصولاتی مانند دانه روغنی، سویا، کلزا و غلات و برنج را دارد، گفت: در حال حاضر با استفاده از تکنیک هایی توانستیم مقاومت برنج را در فصل سرما افزایش دهیم.
وی خاطرنشان کرد:با همکاری دولت ، امکان پژوهش بیشتری بر روی محصولات کشاورزی استان به وجود می آید.
به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،تأمین امنیت غذا، درمان و ایجاد ذخایر راهبردی با تأکید بر افزایش کمی و کیفی تولید (مواد اولیه و کالا( ,تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن به ویژه در محیطهای علمی، آموزشی و رسانهای و تبدیل آن به گفتمان فراگیر و رایج ملی و..از جمله سیاست های ابلاغی رهبر فرزانه به روسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اهداف اقتصادمقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شده است.
از سویی دولت هم براساس این سیاست ها مکلف است با هماهنگسازی و بسیج پویای همهی امکانات کشور، شناسایی و بکارگیری ظرفیتهای علمی، فنی و اقتصادی برای دسترسی به اقدامات مناسب.- رصد برنامههای تحریم و افزایش هزینه برای دشمن.- مدیریت مخاطرات اقتصادی از طریق تهیه طرحهای واکنش هوشمند، فعال، سریع و به هنگام در برابر مخاطرات و اختلالهای داخلی و خارجی.. شفاف و روانسازی نظام توزیع و قیمتگذاری و روزآمدسازی شیوههای نظارت بر بازارو. افزایش پوشش استاندارد برای کلیه محصولات داخلی و ترویج آن در جهت پیاده سازی اهداف اقتصادمقاومتی اقدام کند.
از این رو انتظار می رود با ارائه آموزش مناسب به کشاورزان از سویی ومشوق های حمایتی از سوی دیگر از جانب دولت و قانون گزاری مناسب از سوی مجلس شورای اسلامی ، امکان تولید محصول سالم و خرید آن برای مردم فراهم شود تا بتوانیم علاوه بر پیاده سازی اهداف اقتصادمقاومتی، جامعه ای سالم داشته باشیم.انتهای پیام.ن.ک/