ساخت ژنراتوری که بدون منبع و آلودگی، برق تولید می کند/فازمتری که جان دکل بندان را نجات می دهد

در سال جاری ۳۰۰طرح از سوی نخبگان به سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری استان معرفی شد که از میان آن‌ها ۱۷۵طرح مورد حمایت معنوی و ۷۰ طرح حمایت مادی قرار گرفتند.

ساخت ژنراتور مولد برق میدان مغناطیسی مستقل از منابع و بدون آلودگی

طرح ژنراتور مولد برق میدان مغناطیسی از حسن راشد،کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی که عشق و علاقه به فعالیت برقی از او فعال صنعتی ساخته است، یکی از طرح های مورد حمایت سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران است.

راشد درباره نحوه کار ژنراتور مولد برق میدان مغناطیسی، گفت:این ژنراتور مدل با استفاده از سیم پیچ‌های پیچیده شده بر روی هسته با ترتیب خاص می‌تواند از میدان مغناطیسی اطراف خود بهره‌برداری کرده و انرژی میدان مغناطیسی را طی مراحلی خاص به انرژی الکتریکی تبدیل  و در باطری یا خازن‌های مخصوص ذخیره کند .

rashedh

انرژی اولیه از باطری های ذخیره سازی موجود در دستگاه برای راه اندازی اولیه و کارکرد در طول تولید انرژی تامین می شود و با شروع کارکرد دستگاه با پرتاب اتوماتیک آهن رباهای نئو حول یک چرخ مرکزی انرژی مغناطیسی در حین عبور از جلوی بوببین ها و رانده شدن به جلو در هسته تاثیر می گذارد و در سیم پیچ ها باعث حرکت الکترون ها می شود و انرژی الکتریکی چند برابر میزان مصرف اولیه بوجود می آورد که توسط مدار الکترونیکی ساده ای تقویت و در باطری ها ذخیره می شود.

در حال حاضر مقدار انرژی تولید شده به عوامل مختلفی بستگی دارد و وابستگی به بانک باطری از ضعف‌های این دستگاه است که طول عمر مفید دستگاه را به ۳ سال کاهش می‌دهد که می‌توان به جای آن از بانک خازنی استفاده کرد . چنانچه این دستگاه در ابعاد بزرگ به همراه بانک خازنی ساخته شود می‌تواند به راحتی برق یک مکان مسکونی را تامین کند . از مزایای دستگاه کارکرد مستقل از تمامی منابع آب، باد،خورشید و … جهت تولید انرژی الکتریکی و همچنین عدم انتشار آلودگی‌های زیست محیطی ،پرتو ها و اشعه‌های مختلف است .

دستگاه چاله کودکن، تسهیل کننده فعالیت کود دادن پای درخت

طرح دیگری با عنوان «دستگاه ماشین چندمنظوره» یا «چاله کودکن» در زمینه فعالیت‌های کشاورزی است و هادی یوسف‌زاده، کاردانی رشته مکانیک ماشین کشاورزی آن را به سازمان معرفی کرده است.

یوسف زاده درباره دستگاه چاله کودکن گفت: با توجه به اینکه در شمال کشور سطح کاشت درختان مرکبات بالا است به همین دلیل کاشت سیاه ریشه و بخشی از قسمت‌های کشاورزی به صورت سنتی صورت می‌گیرد، از طرفی نبودن ماشین آلات مناسب برای کود دادن پای درخت و چال کودن کردن که معمولا در یک بازه ی زمانی یک ماهه صورت می گیرد از مشکلات کشاورزان بود.

453n

در حال حاضر با ساخت «دستگاه چاله کودکن »فعالیت هایی مانند کود دادن پای درخت ، چال کود کردن (ریختن کود تا عمق معینی از خاک) و استفاده به عنوان تراکتور دو چرخ، وصل کردن به بارکش و نصب سمپاش برروی آن و ایجاد جوی و پشته برای سبزیجات و ..به راحتی با این دستگاه قابل انجام است.

وی درباره شیوه کار با دستگاه چاله کودکن، افزود:در ابتدا قسمتی که جلوی دستگاه تعبیه شده کود را به مقدار کافی روی سطح زمین می‌ریزدو هم زمان توسط تیغه‌های پشتی کود ریخته شده با خاک مخلوط می شود و عملیات کوددهی سطحی انجام می‌گیرد.

هدف از طرح (ساخت دستگاه ماشین چندمنظوره)ماشینی کردن قسمتی از عملیات کشاورزی و داراشدن از استانداردهایی که باید در بخش تغذیه درختان به وسیله کودهای شیمیایی صورت گیرد؛ درحال حاضر دستگاه چینی (ماشین چندمنظوره)در بازاروجود دارد ولی دستگاه چندمنظوره‌ای تولید داخل، قابلیت بیشتری از نوع چینی دارد.

ساخت فازمتر هوشمند برای نجات جان دکل بندان

اختراعاتی با عنوان فازمترهوشمند با نسخه پیشرفته و سیستم هوشمندسازی زنبور کندوی عسل از طرح های حسن عظیمی کارشناس الکترونیک هستند.

%D8%AD%D8%B3%D9%86 %D8%B9%D8%B8%DB%8C%D9%85%DB%8C

عظیمی درباره دستگاه فازمتر هوشمند، گفت:اساس کار این دستگاه شناسایی میدان‌های الکترونیکی است و میزان گیرندگی این دستگاه وابسته به ولتاژ سیم است؛ در حال حاضر یک دکل بند برای شناسایی برق ناچار به بالارفتن از تیر۱۲ متری و زدن فازمتر به سیم برق است ولی با این دستگاه که قابلیت شناسایی ولتاژ برق از فاصله ۶۰ متری را دارد تمام مشکلات دکل بند برطرف می‌شود.

متأسفانه در شهرستان گلوگاه تاکنون ۱۳۵۰ دکل بند مصدوم و ۲۰۰ نفر هم به دلیل برق گرفتگی کشته شدند که اگر چنین دستگاهی به وسیله مسئولان تجاری سازی شود و به افراد دکل بند داده شود، جان آنان را از خطر نجات می دهد،از سویی این دستگاه نمونه خارجی ندارد و استفاده از آن در کشور بسیار مقرون به صرفه است.

ولی به دلیل بی کفایتی مسئولین هنوز موفق به تجاری سازی دستگاه فازمتر هوشمند نشده است و به دلیل داشتن مارک ایرانی، بازار فروش نداردو مجبور شد به کره بدهد تا تجاری سازی کند.

طرح دستگاه فازمتر مورد تأیید دانشگاه نوشیروانی بابل، دانشگاه علمی- کاربردی بهشهرو شرکت تانش قرارگرفته است ولی از سال ۹۲ ،تاکنون سختی بسیاری برای گرفتن تأییدیه های مختلف دستگاه فازمتر هوشمند طی شده است و حتی برخی مدیران زیرمیزی میلیونی برای تأیید طرح خواستند.

کندویی برای کاهش تلفات زنبورداران

طرح دیگر با عنوان کندوی زنبور عسل هوشمند دارای چند فایده برای زنبورداران است، سبب برطرف شدن تلفات زنبورداران در فصل زمستان که به دلیل سرماخوردگی و وجود ویروس آن در بدن زنبور عسل به وجود می آید، می شود؛همان طور که می دانید در حال حاضر کنه واروا یکی از مشکلات اصلی زنبورداران است به طوری که سالانه تعداد بسیاری از زنبورها با این بیماری از بین می روند ولی با استفاده از کندوی هوشمند زنبور عسل در عرض ۲۰ دقیقه کنه ها از بین می‌روند..

kandoo

از سویی در حال حاضر زنبورداران از اسید فومیک یا اسیدهای دیگر برای از بین بردن کنه واروا استفاده می کنند که سبب بروز بیماری سرطان می شود و این اسید علاوه براینکه خواص شیمیایی درعسل به وجود می آورد، امکان صادرات آن به خارج از کشور هم از بین می برد؛ خوشبختانه در حال حاضربا استفاده از کندوی هوشمند قابلیت تولید عسل طبیعی بدون هیچ ماده شیمیایی فراهم شده  و در عین حال امکان بهسازی نژاد زنبور عسل هم وجود دارد و به اذعان زنبوردارانی که از کندوی هوشمند استفاده کردند میزان تولید عسل افزایش یافته است .

سیستم تعلیق خودکار با توانایی افزایش شیب فرود برای هلیکوپترها

طرح سیستم تعلیق خودکار بالگردهنگام فرود از پرهام بخشیان دانشجوی رشته مهندسی عمران دانشگاه آزاد قائم شهر است که رتبه چهارم جشنواره خوارزمی را به دست آورد.

bakhshian

این مخترع درباره طرح سیستم تعلیق خودکار بالگرد هنگام فرود این طور توضیح داد: تمام هلیکوپترها تا شیب ۷ الی ۸ درجه به سطح زمین توانایی فرود دارند ولی با ساخت این طرح توانایی فرود هلیکوپترها تا شیب ۲۴ درجه بدون هیچ مشکلی، می‌توانند نیرو پیاده و سوارکنند.

در حال حاضر«هواپیمایی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران» هواناجا بسیار از طرح سیستم تعلیق خودکار بالگرد هنگام فرود استقبال کرد و برروی هلیکوپتر هم آزمایش شده‌است و به زودی روی هواپیمای بزرگتری هم آزمایش می‌شود.

تولید بذر پوشش دار برای نخستین بار در کشور

 تولید بذر پلت شده، «پوشش دار» به معنای ارتقای کمی و کیفی بذر به طوری که تا ۶۰ برابر حجیم می شود از دستاوردهای حامد زمانی دانشجوی دکتری کشاورزی است که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است.

zamani۰

زمانی با اشاره به اینکه تکنولوژی پلت کردن برای تولید نشا به شیوه­های مدرنیزه ضرورت دارد،افزود:در کشورهای توسعه یافته چندین سال که با این شیوه  تولید و کشت صورت می‌گیرد؛به این صورت که  ابتدا بذر فرآوری فیزیکی شده سپس عمل پرایمینگ انجام می­گیرد و در ادامه سموم جهت ضدعفونی و مواد مغذی تزریق و در نهایت مواد پوششی پیرامون بذر را احاطه می‌کنند.

در حال حاضر ساخت ادوات و تجهیزات مورد نظر، شناسایی مواد ،کشف فرمول ترکیبات مصالح بکار رفته، چگونگی عملیاتی نمودن و یا اجرا این پروسه تولید همگی در سطح انبوه و گسترده برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است ؛لازم به ذکر است که دستاورد پلت کردن دراختیار معدود کشورهای دنیاست و در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد تولیدات پلت بذر دنیا در اختیار کشور هلند است.

در حال حاضر با دارا بودن بذر پلت شده دستگاه­های بذرگذار پنوماتیکی یا وکیومی قادر به دریافت «تک بذر» هستند و در درون سینی­های مخصوص تولید نشا بذرگذاری صورت می گیرد؛ کاهش مصرف بذر، تولید نشا مکانیزه (فلوت سیستم و سیمی فلوت)،  فراوری نسبی جنین، مکانیزه شدن تولید نشا و مزرعه، کاهش اثرات زیان آور زیست محیطی و …  از فواید روش پلت کردن است.

این دانشجوی دکتری کشاورزی با بیان اینکه صنعت پلت کردن در اختیار کشورهای توسعه یافته است، افزود: هرساله  واردات چشمگیر این نوع بذر به داخل کشور صورت می گیرد که با چندین سال تحقیقات انجام گرفته توانایی تولیدات در سطح انبوه برای گیاهان ریز بذر همانند توتون کاهو، گوجه فرنگی و.. در داخل کشور فراهم شده است.

در حال حاضر تولید بذر گیاه پلت شده توتون کاملآ به مرز خودکفایی رسیده وبا استفاده از این صنعت صرفه جویی هزینه­ای بیش از ۹۰ درصدی صورت گرفت، زمینه اشتغال چندین نفر هم فراهم شده است که  با فراخوان نمودن به سوی تولیدات بذر پوشش دار در تمامی نوع گیاهی از قبیل گیاهان صنعتی، دارویی، مرتعی و زینتی به وجود آید.

ساخت پنجه های کربنی برای راه رفتن جانبازان و معلولان

ساخت پنجه های کربنی برای نخستین بار از سوی هادی نوروزیان کارشناس ارشد رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با هم فکری استادش پروفسور سید محد رضا خلیلی  صورت گرفته است و هم اکنون در شرکت دانش بنیان کامپوزیت هوشمند فناور آسیا در حال تجاری سازی است.

photo 2017 03 18 10 45 58

وی درباره نحوه ساخت پنجه های کربنی، گفت: در ساخت این پنجه‌ها از کامپوزیت‌های الیاف کربن و اپوکسی استفاده شده است که سبب استحکام بالا و وزن کم آن ها شده است ؛ در حال حاضر محصولات تولیدی در دو نوع پنجه مصنوعی کربنی راه رفتن و دویدن برای افراد معلول  با شماره های ۸۰۹۰۶ و ۸۲۹۲۶ به ثبت رسیده وتوسط شرکت دانش‌بنیان کامپوزیت هوشمند فناور آسیا و با حمایت مرکز رشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به بازار عرضه شده است.

قابلیت انعطاف پذیری و جذب انرژی بالای این پنجه ها موجب حرکات روان و بدون آسیب برای افراد معلول می شود،لازک به ذکر است که پنجه های کربنی ساخته شده علاوه بر عملکرد بسیار مناسب و منطبق با محصولات مشابه خارجی ، با قیمتی نزدیک به یک سوم قیمـــت نمونه‌های خود در بازار ایران یافت می‏شود.

دستگاهی برای جلوگیری از بیماری طیور

دستگاه خرد،خشک و ضدعفونی کردن پوشال در زمان حضور طیور درسالن از اخترعات محمد خسروی کارشناس ارشد تغذیه دامی است.

خسروی درباره نحوه کار دستگاه خرد،خشک و ضدعفونی کردن پوشال در زمان حضور طیور در سالن، گفت:طول دوره پرورش و نگهداری مرغ مادر گوشتی ۶۴ هفته است که در این دوره باید بر روی بستر نگه داری شود،با توجه به اینکه جمع شدن بستر در طول چند هفته تشکیل گاز آمونیاک می دهد واین گاز به همراه خیس وکثیف شدن بستر،مرغ را دچارآسیب دستگاه تنفسی،حساسیت نسبت به بیماری کوکسیدوز،افزایش وقوع التهاب کیسه های هوایی و ملتحمه چشم،ایجاد تاول های سینه ،تأخیربلوغ جنسی، افزایش تخم بستری و کاهش کیفیت تخم مرغ نطفه دار می کند.

ax khosravi>

علاوه براین کثیف شدن بستر در مرغ داری سبب چسبیدن بستر کف پاشنه طیور می شود و وقتی کف پاشنه خروس دچار آلودگی شود،بر فرآیند جفت گیری تأثیرمنفی گذاشته و درصد باروری تخم مرغ را پایین می آورد.

هر تخم مرغ مادر حداقل هزارتومان قیمت دارد که براثر عدم باروری و بیماری قابل استفاده نیست،دستگاه ما با خرد،خشک و ضدعفونی کردن بسترسبب تمیزماندن محل پرورش مرغ مادر و پیشگیری از بروز بیماری می شود.

این دستگاه  با شماره ۸۹۱۴۱ به ثبت رسیده است و یک مدل مشابه به تازگی دراسپانیا تولید شده، اما در ایران و کشورهای دیگر از دستگاه های غیر اختصاصی جهت انجام این امر و یا با استفاده از شیوه دستی (کارگر، با استفاده از بیل چهار شاخ) عمل به‌هم زدن بستر را انجام می دهند.

در حال حاضر چندنمونه از دستگاه خرد،خشک کن و ضدعفونی کننده پوشال ساخته و وارد بازار شده است و تولید انبوه دستگاه با کمک اسپانسر در حال انجام است .

تورهایی برای حفاظت از درختان در فصل سرما

ساخت تورهایی برای محافظت از درختان در فصل سرما از سوی مهدی پورمند، فارغ التحصیل رشته کشاورزی و با همکاری مهران ولیزاده صورت گرفته است.

پورمند درباره نحوه ساخت و عملکرد تورهای جلوگیری از سرمازدگی درختان، گفت:این تورها از جنس پلاستیک ومواد وارداتی ساخته شده ونمونه مشابه آن در کشورهای دیگر استفاده شده است.

toor poormand

از سال ۸۳ در مازندران از تور استفاده می شد که در طول این مدت با افزودن موادی جدید نسبت به ارتقای کیفیت و مقاومت آن اقدام شد.

در حال حاضرماندگاری تور نسبت به سرما و گرما بیشتر شده است ، به طوری که روی درخت مرکبات ماندگاری بیشتر دارد، اختلاف دمای بالا و پایین تور ۵ درجه است و دارای دو رنگ، سفید برای زمستان و سبز در تابستان است؛ این تورها حتی جلوی پرنده ها وحشرات را می گیرد و افزایش تولید به میزان۱۰ الی ۱۵ درصدو کاهش یک سوم میزان آبیاری از قابلیت های دیگر این تورهاست.

این تورها به چند صورت داربستی و سایه بانی استفاده می شوند،روش سایه بانی به دو طریق انجام می شود به طوری که در حالت نخست، تورها را تا پایین درخت کشیده می شود و در حالت دوم تنها برروی درختان به صورت سایه بان قرار می گیرد.

با توجه به اینکه هزینه استفاده داربستی بالاست، کشاورزها نمی توانند از عهده آن بر بیایند وبا استفاده از روش سایه بانی هزینه متراژ هم پایین می آید و کشاورز می تواند به راحتی از علف کش استفاده یا به چیدن میوه اقدام کند.

در حال حاضر این تورها در جنوب کشور به کشاورزان و باغداران عرضه شده وآزمون و خطای آن آزمایش شده است به طوری که در برابر نور آفتاب هم آسیب نمی بینند.

این طراح علاقمند به  ترغیب کشاورزان مازندرانی برای استفاده از تور است ولی تهیه مخارج لازم برای تولید تور و از طرفی مشکلات مالی کشاورزان از معضلات استان است؛از طرفی کشورهای خارجی مانند چین تمایل به واردات این توری به داخل کشور دارند واگر از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود با هزینه و قیمت پایین تری نسبت به تولید محصول اقدام می کنند.

انتهای پیام/

پیمایش به بالا