حمایت مالی سازمان از ۷۰ طرح/تأکید بر پایگاه محوری برنامه های علمی در سال ۹۶

سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان  از جمله نهادهای انقلابی است که برای هدایت و حمایت از طرح‌های مخترعان و مبتکران در سال ۱۳۸۷تأسیس شد ومحمد هادی مؤذن از سال ۱۳۹۲مسئولیت این سازمان را برعهده گرفت.

حمایت از نخبگان در دو بعد مالی و معنوی

مؤذن در گفت‌و گو با خبرگزاری علم و فناوری از مازندران،گفت: سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران با هدف مدیریت دانش در بخش‌های مختلف بسیج تاکنون ۳ دوره را طی کرده است.

در دوره نخست به دنبال شناسایی و جذب مبتکران و مخترعان بود و در ادامه با هدف ارتباط گسترده با دستگاه‌های اجرایی، آموزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و نهادهای علمی و پژوهشی پشت سر گذاشت و هم‌اکنون در حال پیگیری با هدف مدیریت علم و دانش در استان و حمایت از مخترعان، مبتکران و پژوهشگران است.

حمایت سازمان در دو بعد مالی و معنوی تقسیم می‌شود، میزان حمایت از نخبگان سازمان ازسقف ۳ الی ۵ میلیون تومان بسته به نوع طرح و کاربردی بودن آن است ودر کنار آن طرح‌هایی  که به بالاتر از این مقدار منابع مالی نیازمند هستند برای داوری به تهران ارسال می‌شوند و پس از تأیید، به طرح‌های نظامی تا سقف ۲۵ میلیون تومان و غیرنظامی ۱۰ میلیون تومان کمک می‌شود.

حمایت معنوی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری مازندران، شامل: ارتباط دادن نخبگان با دستگاه‌های اجرایی، بخش صنعت و دراختیار گذاشتن تریبون در صداوسیما ،حضور در نمایشگاه ها و جشنواره ها و..است.

عکسی از جلسه داوری در مرکز حمایت سازمان

IMG 8007

حمایت مالی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران از ۷۰ طرح

مؤذن با بیان اینکه از ابتدای تاسیس سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران ، تاکنون در حدود ۲هزار نفر از مبتکران و مخترعان حمایت شدند،افزود:در سال جاری ۳۰۰طرح از سوی نخبگان به سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری معرفی شد که ۷۰ طرح حمایت مالی و ۱۷۵طرح حمایت معنوی شدند؛ در کنار آن تعداد اعضای سازمان از  ۱۱۰۰نفر به ۱۳۰۰ نفر افزایش یافت وبا وجود اینکه ۵۵درصد از بودجه اختصاص یافت ،بیش از ۹۵درصد برنامه های ابلاغی از تهران انجام شد.

مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران بیان کرد:این سازمان دارای ۳ مرکز رشد با نام‌های شهید بخشی شهرستان ساری،شهید شهریاری شهرستان نوشهر و شهدای مدافع حرم شهرستان بابل است که در سال جاری ۶ طرح در مراکز رشد از مرحله ابتدایی به صنعتی تبدیل شد.

وی با اشاره به اینکه حداقل ۵۰ درصد طرح های مصوب و مورد حمایت مالی قابلیت تجاری سازی دارند، اضافه کرد: متأسفانه مشکل تجاری سازی طرح نخبه‌ ها  در کل جهان دیده می شود ،چون ممکن است نخبه‌ای که دستگاهی اختراع می کند در امر بازاریابی محصول تولیدی چندان موفق عمل نکند.

وجود حلقه مفقوده میان بازاریاب و شرکت های تولیدی

مؤذن وجود حلقه مفقوده میان بازاریاب و شرکت‌های سازنده وآرندی محصولات تولیدی نخبه‌ها را دلیلی بر موفق نبودن در فعالیت تجاری سازی عنوان کرد و گفت:پیشنهاد می کنیم، این نگاه که نخبه‌ها خودشان  به دنبال تجاری سازی طرح بروند، عوض شود و برای این هدف با شرکت هایی که از لحاظ مالی توانایی تجاری سازی طرح را دارند، همکاری کنند.

مسئول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران با تأکید بر این موضوع که تولیدکنندگان و صاحبان سرمایه هم نباید صرفا  به کالا نگاه کنند بلکه باید زحمات ۱۰ الی ۱۵ ساله تحقیقات نخبه را ببینند، افزود: لازم است نخبه‌ها با کمی صبرو حوصله، انتظارات خود را از کارخانه‌داران یا صاحبان سرمایه پایین بیاورند و به دنبال سرمایه گذاری کلان نباشند؛ چون یک نخبه توانمند پس از تجاری سازی طرح، توانایی لازم برای ادامه مسیر و تبدیل شدن به شرکت دانش بنیان را به دست می آورد و به نوعی مستقل می شود.

وی با بیان اینکه در سال ۹۵ بیش از ۷۰جلسه کارگروه در حوزه‌های مختلف تشکیل شد،اضافه کرد:این جلسات  با هدف کمک به جامعه و برطرف کردن مشکلات علمی، صنایع ، کشاورزی و تمامی مواردی که به پشتیبان علمی نیاز داشته است، بود و در برخی کارگروه‌ها مانند شیلات و محیط زیست به نتایج خوبی رسیدیم که در سال ۹۶منتشر می شود.

عکسی از کارگروه نخبگان سازمان

IMG 7906

افزایش تعداد پایگاه های علمی در سال ۹۶

مؤذن بیان کرد: در سال جاری ۷ پایگاه علمی  راه اندازی شد که کلاس های مختلف علمی جهت توانمندسازی و نخبه پروری از جمله رباتیک ،برق و الکترونیک ، آماده سازی برای کنکور، خلاقیت در آن ها برگزار شد؛ در برنامه‌های سال ۹۶ این تعداداز ۷ به ۴۴ پایگاه علمی خواهران و برادران افزایش می‌یابد به طوری که در هر پایگاه ۵ هسته علمی راه‌اندازی و در کل استان ۲۲۰هسته می‌شود.

وی افزود: در سال ۹۶ با هدف پایگاه محور بودن برنامه‌ها سعی براین است  تا نخبه‌ها از اقشار و  منطقه‌های مختلف جذب شوند و از این طریق نحوه ارتباط سرشاخه‌ها با استان تسهیل  و پشتیبانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران بیشترمی‌شود.

انتهای پیام/

پیمایش به بالا