درختی که برای باروری نیاز به حمایت مسئولان دستگاه های اجرایی دارد

 

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،نسیم ملایمی می وزد ، سکینه خانم و همسر و فرزندانش سرگرم فروبردن برگ برگ شالی ها در گل هستند، عرق برپیشانی علی آقا خطی پرچروک ایجاد کرده و گاهی دستی به روی صورت می کشد تا خستگی را از تن بزداید؛علی آقا از دوران کودکی برروی زمین کار کرده ، از همان زمان که قدش به اندازه نهال های نارنج کوچک باغ خانه بود تا حالا که پدرخانواده ای ۸ نفره شده است.

سکینه خانم و علی آقا سال هاست که با عرق ریختن بر سر زمین خود و همسایه ها روزی خود را می گذرانند؛سکینه خانم شنیده که مهندسی به روستای بغلی آمده و به کشاورزان آموزش می دهد تا برداشت برنج بیشتری داشته باشند؛اهالی روستای بغلی می گویند که مهندس بسیجی است و در قالب طرحی با نام«بسیج همگام با کشاورز» به محل آن ها آمده است.

basij kesh

سکینه خانم علاقمند که یک مهندس به محل آن ها هم بیاید تا محصول برنج شان بیشتر شود و با پولش بتواند عروسی رقیه دختر کوچکش که هنوز جهیزیه اش کامل نیست را آماده کند؛آخر تنها غصه شان سرو سامان دادن به زندگی رقیه است،چند روز پیش علی آقا در روزنامه درباره طرح «بسیج همگام با کشاورز» خوانده بود و با صورتی مشتاق درباره این طرح به سکینه خانم  گفت؛این طرح ۳ سال که در سطح روستاهای مازندران در حال اجراست، مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفته که هدف از پیاده کردن این طرح افزایش بهره وری،کاهش هزینه تولید و امنیت غذای سالم .

emami

محمد علی امامی ادامه داد:میزان محصول برداشتی کشاورزان پیشرو نسبت به سنتی بین ۲ الی ۱۸ برابر اختلاف داشته و بیشتر شده؛پس از آن بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی متوجه شد که کشاورزان پیشرو یک کارشناس کنار خودشان داشتند یا به نوعی روش علمی استفاده کرده اند.

محمد علی امامی خبر داده که طرح«بسیج همگام با کشاورز» روی ۳ محصول برنج، گندم و دانههای روغنی ۵۰۰ روستا در حال انجام و کشاورزهایی که تو این طرح شرکت کردند راضی بودندو ۳۵ دهیاری با تقدیرنامه ای، از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی خواستند تا دوباره این طرح در روستاها اجرا شود.

سکینه خانم وقتی صحبت های علی آقا رو می شنود، ادامه می دهد؛کشاورزها از کدام شهرستانها بودند؟

علی آقا در جواب گفت: از همه شهرستان های مازندران، صبر کن تا نظر کشاورزها و مهندس هارا برایت توضیح دهم.

یکی از کشاورزهای آملی که ۷ هزار متر زمین دارد و سومین سال که مهندس طرح بسیج همگام با کشاورز در کشت محصولات راهنمایی اش می کند، گفت:اجرای این طرح در افزایش محصولات ما تاثیر داشته ، در حال حاضر سبک کشاورزی ما علمی شده است.

berenj

رسول علیزاده از کلاس های توجیهی که مهندسین در زمان کاشت، داشت و برداشت برای کشاورزان برگزار می کنند، راضی است؛از طرفی هادی باقری،مسئول کانون بسیج مهندسین کشاورزی شهرستان آمل هم از اجرای طرح در ۱۰۰ روستای آمل خبرداد.

یکی از کشاورزهای شهرستان ساری هم گفته از اجرای طرح بسیج همگام با کشاورز راضی و اجرای این طرح به نفع کشاورزان بودولازم از مهندسان طرح «بسیج همگام با کشاور» بیشتر حمایت شود؛جعفررضایی از سازمان جهادکشاورزی خواسته تا در مورد تهیه کودو سم به کشاورزان کمک کند.

مهندس کشاورزی که با این طرح در آمل مدد یار کشاورزها شد،گفت:خرداد ماه سال ۹۴ وارد طرح «بسیج همگام با کشاورز» شده است؛سکینه رمضانعلی علاوه براینکه به کشاورزان در زمینه نحوه کاشت،داشت و برداشت محصولات کمک کرده، خودش هم در کارهای عملی آموخته های زیادی از کشاورزها به ویژه پدرش یاد گرفته است.

البته اوایل کشاورزها به دلیل آشنایی نداشتن با این طرح کمتر همکاری می کردند ولی پس از مدتی ،رمضانعلی شیوه کشاورزی علمی را به آن ها نشان می دهد و وقتی کشاورزها با چشم خودشان برداشت بیشتر محصول هم محلی هایی که روش علمی را انجام دادند، دیدند علاقمند به یادگیری بیشتر درباره کشاورزی علمی شدند.

مهندس رمضانعلی از کشاورزهایی که علمی کار می کردند خواست تا تجربیات خودشان در اختیار سایر کشاورزها بگذارندو با این شیوه طرح «بسیج همگام با کشاورز»جای خودش بین اهالی محل باز کرد.

آمنه ابراهیمی هم که یکی از مهندسین طرح« بسیج همگام با کشاورز» در شهرستان ساری است، گفت:هدف ما از کمک کردن به کشاورزها ، علمی کردن کشاورزی است برای همین هر دو هفته یا ماه از اراضی کشاورزان بازدید می کنیم و نحوه استفاده از سموم و..در کلاس های آموزشی به کشاورزان آموزش می دهیم.

علی آقا که خستگی یک روز کاری تو چهره اش مشخص بود یک چای از سکینه خانم خواست و گفت:بقیه مطالب می توانی خودت بخوانی؟

سکینه خانم که مشتاق تر شده بود،زود چای ریخت و جلوی علی آقا گذاشت و با چشمانش که برق خاصی داشت به دهان علی آقا خیره شد و گفت:ادامه می دهی؟

علی آقا وقتی به چشمان سکینه خانم نگاه کرد و اشتیاق تو نگاهش دید، دلش نیامد و با وجود خستگی به حرفاش ادامه داد.

به گفته امامی این طرح با همکاری سازمان جهادکشاورزی،پایگاه های مقاومت بسیج، دهیاران و چند تا کشاورزهای خبره در قالب یک کارگروه در هر روستا به اجرا در می آید.

kesh

یک تقویم آموزشی هم از طرف سازمان بسیج مهندسین کشاورزی به کارشناسان داده شده تا براساس آن کلاس های آموزشی را با همکاری جهادکشاورزی برگزار کنند؛با بررسی هایی که این سازمان امسال انجام داده، میزان محصول برداشتی ۳۰۰کشاورزی که با طرح«بسیج همگام با کشاورز» همراه بودنداز ۱۰۰ کیلو تا یک تن در هکتار افزایش  داشته است.

یک سری کتاب هایی هم از طرف سازمان بسیج مهندسین کشاورزی درباره برنج،دانه های روغنی و ..با حضور مرکز تحقیقات همان محصول در کشور به چاپ رسیده و در کتاب خانه های روستایی برای استفاده کارشناسان قرار گرفته است.

در حال حاضر بیشترین ظرفیت طرح«بسیج همگام با کشاورز»در روستاهای آمل و ساری  بود؛سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با توجه به اینکه متولی بخش کشاورزی نیست و توان مالی چندانی ندارد بخشی از هزینه ایاب و ذهاب به مهندسینی که در طرح مشارکت دارد می دهد ولی لازم که دستگاه های و نهادهای مرتبط بیشتر در طرح مشارکت داشته باشند و از مهندسین حمایت کنند.

علی آقا که چشماش به زور باز نگه داشته بود تا درباره طرح« بسیج همگام با کشاورز» برای سکینه خانم توضیح بدهد،گفت:هر چیزی که درباره طرح خواندم برایت توضیح دادم.

سکینه خانم که اطلاعات لازم درباره طرح به دست آورده بود، گفت:فردا صبح زود می روم پایگاه بسیج.

 انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا