به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری از مازندران،رئیس پژوهشکده انستیتوپاستور شمال کشور امشب در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری شبکه مازندران به بیان اطلاعاتی درباره این مرکز پژوهشی پرداخت.
دکتر محسن آسوری با بیان اینکه در سال های اخیر صادرات واکسن از ایران به روسیه صورت گرفت،گفت:این صادرات از سوی شرکت هایی که توسط اساتید انستیتو پاستور ایران اداره می شوند، انجام شد.
رئیس پژوهشکده انستیتوپاستور شمال کشور با اشاره به اینکه در حوزه داروهای نوترکیب کشورهای کمی دانش لازم را دارند،افزود: خوشبختانه دانشمندان ایرانی موفق به تولید داروهای نوترکیب شدند و به خاطر کیفیت داروها روسیه علاقمند به واردات دارو از ایران شده است.
ارزش افزوده بالای داروهای نوترکیب داخلی برای کشور
آسوری با تأکید براینکه تحقیقات در پژوهشکده انستیتوپاستور شمال ایران کاربردی شده است،اضافه کرد:یکی از برترین های محصولات نوترکیب و زیست فناورانه ارزش افزوده فراوان آن است، به عنوان مثال قیمت هر گرم یک ماده دارویی مثل فاکتور ۷ «مخصوص بیماران هموفیلی»چند میلیارد است.
وی با بیان اینکه میزان مصرف فاکتور ۷ برای بیماران هموفیلی کشور ۲۵ الی ۳۰ گرم است،افزود:در حال حاضر با توجه به اینکه دانشمندان ما به این فناوری دست پیدا کردند، ارزش افزوده ای فراوانی برای کشور دارد.
برقراری ارتباط علمی با کشورهای دنیا
رئیس پژوهشکده انستیتوپاستور شمال ایران با اشاره به اینکه در بخش تحقیقات و پژوهش بعضی کشورهای دنیا بسیار پیشرفته هستند،تصریح کرد: ولی ما در حوزه سلامت تحقیقاتی کامل با دانشمندان و امکانات خوب داریم .
آسوری افزود:در پژوهشکده انستیتوپاستور شمال با مراکز علمی مثل ایتالیا،انگلیس ،آلمان واسترالیا کارمشترک انجام می دهیم .
وی با بیان اینکه در دنیا ارتباطات علمی خیلی مرزنمی شناسد،گفت: ارتباط علمی و پژوهشی مناسبی بین دانشمندان ایران با سایرکشورها وجود دارد.
اجرای طرح پایلوت هاری از سوی پژوهشکده انستیتو پاستورشمال
رئیس پژوهشکده انستیتو پاستور شمال با اشاره به اجرای طرح هاری به عنوان پایلوت در کشور،افزود:در حال حاضر به صورت پایلوت در زمینه آموزش و توانمندسازی مردم نسبت به بیماری هاری اقدام می کنیم.
وی اضافه کرد: در حال مطالعه آینده نگر با کمک خیرین درخصوص سرطان هستیم تا تاثیرآلاینده های موادغذایی در بروز سرطان را بررسی کنیم.
آسوری بیان کرد:در حال حاضر محصولات بسیاری از جمله برنج ،گوشت،ماهی و سبزیجات مازندران به استان های دیگر صادرمی شود که نیازمند بررسی و تحقیق درباره سلامت آنان هستیم.
همکاری با آموزش و پرورش برای ترویج و آموزش زیست فناوری
رئیس پژوهشکده انستیتو پاستور شمال با بیان تقویت فرهنگ پژوهش نسل بعدی در حوزه زیست فناوری،گفت:پژوهشکده انستیتوپاستورشمال به عنوان متولی پایلوت طرح کشوری برای زیست فناوری دانش آموزی از طرف معاونت علمی و فناوری شد.
و ی افزود:سعی داریم تا با همکاری آموزش و پرورش زمینه را برای ترویج و آموزش زیست فناوری در کل کشور گسترش و اجرا شود.
توصیه سازمان بهداشت جهانی برای خرید داروی هاری از ایران
در ادامه پدرخانه بهداشت ایران در گفتگوی تلفنی با این برنامه گفت: پژوهشکده انستیتو پاستور ایران در آمل اقدامات خوبی در حال اقدام دارد.
پروفسور محمدعلی برزگر افزود:زمانی که دولت پاکستان درخواست ساختن داروی هاری را برای کشورش داشت، کشورهای بسیاری از جمله چین متقاضی فروش این دارو بودندولی سازمان بهداشت جهانی توصیه کرد تا از انستیتو پاستور ایران داروی هاری را بخرند چون کیفیت بهتری دارد.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه اقدمات انستیتو پاستور کشوری در بیماری هاری قابل توجه بوده است،افزود:طی بازدیدی ازمرکز کنترل بیماری های آمریکا دیدم که روی بیماری عفونی کارمی کنند گفتم بیماری عفونی چندان مهم نیست و روی بیماری غیرواگیر باید منعکس شویم.
خدمت به مردم،هدف اصلی آموزش و تحقیق
وی با بیان اینکه پژوهشکده انستیتوپاستور شمال در آمل اقدامات خوبی انجام دادند،اضافه کرد:طی بازدیدی پیش از این گفته بودم که پژوهشکده فعالیت های خود را بازترکند و در حال حاضر شاهد ارائه خدمات بهتری هستیم.
پدرخانه بهداشت ایران با اشاره به اینکه در زمینه تولید دانش و ارایه خدمات ،آموزش و تحقیق وسیله هستند،تصریح کرد: هدف اصلی خدمت به مردم است و خوشحالم که آزمایشگاه پژوهشکده انستیتو پاستور شمال درآمل مرجعی برای آموزش دانشجویان علوم پزشکی مازندران شده است.
انتهای پیام:ن.ک/