تخصیص بودجه پژوهشی براساس عملکرد دستگاه ها صورت گیرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، یحیی طالبی با اشاره به اینکه هفته پژوهش و برگزاری مراسم مختلف در آن به خودی خود به دلیل توجه به مقوله پژوهش  اقدام ارزشمندی است، گفت: اگر این برنامه ها در جهت تقویت ارتباط با صنعت طراحی و اجرا نشود، تاثیر چندان ملموسی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: نکته مهم آن است که در این برنامه ها، فرصت هایی برای افزایش تعامل دست اندرکاران صنعت و پژوهشگران فراهم آید. تنها در این صورت است که تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و تبدیل علم به ثروت محقق خواهد شد.

طالبی در باره ارتباط صنعت و دانشگاه، با بیان اینکه فرآیند تبدیل علم به ثروت از طریق تجاری سازی اتفاق می افتد،‌ ادامه داد: اگر صنعت نقش بیشتری در هفته پژوهش و فناوری داشته باشد، بطور حتم در برپایی هرچه بهتر این مراسم موثرتر خواهد بود.

عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشگاه برگزاری جلسات مشترک، تقویت دوره های کارآموزی، ارتباط مستمر با حوزه صنعت و انعقاد تفاهم نامه مشترک با بخش های صنعتی را از جمله راهکارهای گسترش و تقویت واقع گرایانه و عملی صنعت و دانشگاه دانست و افزود: برای گسترش امر پژوهش جهت حل مشکلات کشور، عملیاتی شدن خروجی سخنرانی ها و همایش های هفته پژوهش امری لازم و ضروری است

رییس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه مازندران در خصوص هماهنگی و همکاری دستگاه های اجرایی استان با مراکز دانشگاهی، پژوهشی و فناوری استان گفت:تخصیص بخشی از منابع مالی صنایع به دانشگاه ها برای حل مسایل و مشکلات به صورت علمی موثر بوده و به نفع پیشرفت صنعت کشور است.

طالبی در ارتباط با موضوع بودجه پژوهشی دانشگاه ها، خاطرنشان کرد: چنانچه در ابتدای تخصیص بودجه های پژوهشی، نیازسنجی واقعی بر اساس میزان عملکرد دستگاه ها صورت پذیرد، در نتیجه  نهادی که بیشترین سهم را در حوزه پژوهش داشته باشد، استحقاق تخصیص بودجه بیشتری را در سال های آتی نیز خواهد داشت.

وی گفت: دانشگاه مازندران از بدو تاسیس تا کنون، با دارا بودن ظرفیت ها و پتانسیل های موجود مانند اعضا هیات علمی متخصص در کنار کتابخانه و آزمایشگاه ها، برگزاری تخصصی کنفرانس ها و همایش ها، ایجاد رشته های تحصیلات تکمیلی مرتبط و تعاملات گسترده با مدیران موفق و کارآفرین، همواره سعی کرده با کیفیت ترین خدمات را به این حوزه داشته باشد که با وجود بسیاری از محدودیت ها، تا کنون قدم های مفیدی برداشته شده و امیدواریم در آینده با تکیه بر علم و دانش جوانان مستعد، شاهد رشد فزاینده آن باشیم.

رییس دانشکده علوم ریاضی در خصوص راه های تحقق دانشگاه های نسل سوم یا دانشگاه کار آفرین خاطرنشان کرد: پشتیبانی و حمایت از راه اندازی شرکت ها و موسسات با محوریت اعضای هیات علمی دانشگاه و با استفاده از دانشجویان مستعد و فعال، می تواند به عنوان یک ایده عملی در راستای تحقق این مهم مفید باشد. این امر ضمن تشویق کارآفرینی، به بهبود کیفیت آموزش و پژوهش نیز کمک شایانی خواهد کرد.ایسنا/

پیمایش به بالا