به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،بهزادسلطانی گفت:وظیفه این صندوق حمایت از طرح های دانش بنیان است. شرکت های دانش بنیان طرحهای خود را به صندوق می آورند و ما از این طرح ها حمایت می کنیم.
به گفته وی فارغ التحصیلان فناوری را توسعه می دهند و اشتغال ایجاد می کنند که این مهم منجر به توسعه اقتصادی می شود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به این که این صندوق ۱۴ خدمت گوناگون به نوآوران ارایه می دهد، درباره سرمایه صندوق گفت: سرمایه صندوق ۳۰ هزار میلیارد ریال و نیم درصد از بودجه کل کشور است.
سلطانی در مقایسه بودجه این صندوق با کشورهای مختلف گفت: سرمایه اولیه این صندوق در فرانسه ۲۴ میلیارد یورو (۱۰برابر سرمایه اولیه بانک ملی) و ۱.۳ میلیارد یورو از مالیات سالانه مردم است که برای خطر پذیری طرح ها در نظر گرفته شده است. ما هم نیم درصد بودجه عمومی کشور را برای خطرپذیری طرح ها در نظر گرفته ایم.
وی تاکید کرد: ما به شرکت های خصوصی و تعاونی که در معاونت علمی ریاست جمهوری دانش بنیان شده باشند (نه دولتی و نه خصولتی) وام تخصیص می دهیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور وابسته به ریاست جمهوری گفت: در دنیا صندوق های نوآوری مستقل هستند و باید مستقل بمانند.
سلطانی درباره پرداخت وام به آورندگان طرح های نوآورانه که باید اقتصادی و دانش بنیان باشد، گفت: این وام دارای بهره چهار درصد است. در صورتی که شروع کار شرکتی در توسعه صنعتی باشد می تواند از وام با بهره چهار درصد بهره مند شود.
وی ادامه داد: همچنین نرخ بهره وام دیگر ۱۱درصد است و در هنگام پرداخت دیگر بر آن افزایشی صورت نمی گیرد .این وام برای پیش از تولید در حوزه دانش بنیان است. همچنین در مورد صادرات و انتقال فناوری نیز این وام تعلق می گیرد.
وی سقف وام را از ۲۰۰ میلیون ریال تا ۲۳۰ میلیارد ریال( ۲۳ میلیارد تومان) عنوان کرد و گفت: تخصیص وام بستگی به طرح دارد الان کارخانه های متعددی در زمینه بیو تکنولوژی با پول صندوق در حال ایجاد شدن هستند.
سلطانی ادامه داد: اگر تخصیص وام از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال بیشتر باشد می توانیم بخشی را ما و بخشی را بانکها بدهند یا حتی می توانیم با دارندگان طرح مشارکت کنیم که دیگر وام هم نیست. به طور مثال ۴۰درصد سهام را صندوق می گیرد و بقیه را هم صاحب طرح از خود و یا به شکل وام از بانک می آورد.زمانی که به سود رسید پول صندوق را بر می گرداند.
**لیزینگ
وی با اشاره به لیزینگ گفت: اگر محصول تولیدی بازار داشته باشد بنابراین نیاز به ما هم ندارند و ما باید بازار آنها را توسعه دهیم.هم اکنون برای لیزینگ محصولات دانش بنیان وام با نرخ بهره ۹درصد می دهیم. هر شرکت دانش بنیان که محصولی ارایه دهد به شرکت خریدار وام ۹ درصدی از سوی صندوق تخصیص می یابد که بتواند کالا را بخرد، به این ترتیب کمک می شود محصولات داخلی رونق بگیرد.
سلطانی گفت: در ۲ سال و نیم گذشته که صندوق فعال بوده ۲هزار و ۷۵۹ شرکت دانش بنیان در کشور فعال است و ۲هزار و ۷۱۶ طرح دریافت کرده ایم.
وی ادامه داد: از این تعداد ۸۲ درصد طرح ها تعیین تکلیف شدند و ۵۳۰ طرح در دست ارزیابی است و یکهزار و ۴۲۸ طرح مصوب شده است.
سلطانی میزان تسهیلات تخصیص داده شده به طرح های یاد شده را هشت هزار و ۵۶ میلیارد ریال اعلام کرد. موج بزرگی در کشور برای طرح های دانش بنیان راه افتاده است و یک طرح۲ تا ۴ سال طول می کشد تا به ثمر برسد. نتایج طرح های دانش بنیان تا ۲ سال آینده به بازار می آید. ۲۵۰ طرح از یک هزار و ۴۲۸ طرح تمام شده است که اینها به طور عام طرح های خرد هستند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور درباره اشتغال طرح های یاد شده گفت: اگر هر شرکتی به طور میانگین ۲۰ نفر اشتغالزایی داشته باشد، یک هزار و ۴۲۸ طرح در نهایت حدود ۳۰ هزار اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر آن اشتغال غیرمستقیم ایجاد می کند.
سلطانی ویژگی مهم این نوع اشتغال را پایداری آنها و بکارگیری دانش آموختگان عنوان کرد و گفت: طرح های دانش بنیان در بخش های صنعت ، کشاورزی و خدمات است. نفت و گاز، پتروشیمی، فناوری زیستی ،پزشکی صنعتی، محیط زیست، نرم افزار بازی رایانه ای، تجهیزات آزمایشگاهی، مهندسی پزشکی، هوا و فضا، فناوری نانو و انرژی های نو از دیگر شرکت های دانش بنیان در کشور هستند.
وی درباره صادرات محصولات این شرکت ها گفت: حدود ۷۰تا ۸۰ شرکت دانش بنیان وارد حوزه صادرات شده اند. بسته حمایت از صادرات از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی راه اندازی شده است.
یست ودومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با شعار «شفافیت، صداقت» روز چهاردهم آبان ماه آغاز به کار کرد و تا ۲۱ آبان ماه همه روزه در مصلای امام خمینی(ره) از ساعت ۹ و ۳۰ تا ۲۰ میزبان علاقمندان است.ایرنا/