اختراع الیاف نانویی طبیعی برای جلوگیری از تعریق پا

 به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،مریم رضایی و سوگند پناهنده ،دانش آموزان پایه اول متوسطه «نهم»با تشویق پدر، مادر وهمکاری خانم گرزین مدیر و خانم ساداتی مقدم معاون دبیرستان ابوریحان ساری توانستند با استفاده از علم نانو، الیاف گیاهی برای جلوگیری از تعریق و قارچی شدن پا بسازند.

IMG 8014

پناهنده یکی از این دانش آموزان با ذوق که فرزند بزرگ خانواده است، درباره ساخت الیاف گیاهی گفت:یکی از بزرگترین مشکلات نوجوانان در سن ما،بوی بد جوراب هست که به دلیل تحرک زیاد ایجاد می شود.

 وی افزود:این بوی بد که از معضلات ماست سبب شد تاپس از انجام تحقیق متوجه شویم  محصولاتی که برای جلوگیری از تعریق بی رویه غدد پا در بازار وجود دارد، چه مزایا و معایبی دارد.

این دانش آموز بسیجی بیان کرد:پس از آن با همکاری دوستم الیافی ساختیم تا از بوی بد پا جلوگیری کند؛با توجه به اینکه در ساخت الیاف نانو از مواد نگهدارنده استفاده نکردیم ولی در مدت زمان بیشتری از محصولات مشابه موجود در بازار قابل استفاده است.

رضایی،یکی دیگر از دانش آموزان درباره نحوه عرق کردن پا گفت: وقتی پا در فضای بسته و تاریک قرار می گیرد، شرایط برای رشد باکتری های عرق فراهم می شود،پس از مدتی این باکتری ها از غدد ترشح می شوند و چون قصد پروتئین سازی دارند، عرق تولید می کنند.

IMG 8015 Copy

این دانش آموز بسیجی ادامه داد:پس از مدتی عرق پا سبب بوی بد جوراب می شود، در حال حاضر جوراب هایی در بازار وجود دارد که با الیاف نانویی ساخته شده ولی پس از چند بار شستن خاصیت نانویی خود را از دست می دهند.

 عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران با بیان اینکه پدها و اسپری های قدیمی که مانع از بوی بد می شوند دارای مواد شیمیایی  حساسیت زا هستند،افزود:الیاف نانویی که ما ساختیم از گیاه طبیعی مریم گلی با نام علمی« سالویا »است که به دلیل خاصیت آنتی باکتریال مانع از عرق بی رویه می شود.

وی با اشاره به اینکه گیاه سالویا هیچ حساسیتی در بدن ایجاد نمی کند،اضافه کرد:مریم گلی دارای خاصیت بسیاری از جمله،ضدسرطان، ضدآلزایمر، ضدمیکروب، ضدتعریق، آنتی‌اکسیدان است.

رضایی با بیان اینکه نمونه اولیه الیاف گیاهی را ساختیم که دارای بوی خوبی هم هست،افزود:در حال حاضر نمونه اولیه  قرار است مورد آزمایش قرار گیرد تا تایید شود.

این دانش آموز با اشاره به اینکه  تحقیقات خودمان را در محل آزمایشگاه داراب انجام دادیم،گفت:عضوپژوهش سرای علی محمدی ناحیه ۲ ساری هستیم واستاد راهنمای پژوهش سرا در آزمایشگاه حضور دارد و انجمن هایی مانند نانو و زیست در محل پژوهش سرا جلسه برگزار می کنند.

پناهنده هم در ادامه درباره امکانات آزمایشگاهی و نحوه کار فعایت های پژوهشی دانش آموزان ،افزود: متأسفانه امکانات و تجهیزات برای دانش آموزان در آزمایشگاه داراب کم داریم وتنها امکان استفاده از آزمایشگاه علم و فناوری وجود دارد که به دلیل خصوصی بودن آن،به ازای هر ساعت کلاس یا استفاده از بانک باکتری باید هزینه بپردازیم.

 وی درباره نحوه برگزاری جشنواره علمی خوارزمی در مازندران،گفت: سال گذشته در بخش ماکت سازی جشنواره خوارزمی  شرکت کردیم و رتبه یک شهرستان را به دست آوردیم.

این دانش آموز ادامه داد:متأسفانه جشنواره علمی خوارزمی در استان بسیار ضعیف به اجرا در می آید و به علت سلیقه ای عمل کردن داوران،برخی دانش آموزان به حق خود نمی رسند.

پناهنده اضافه کرد:داوران جشنواره خوارزمی طرح های رباتیک را با پژوهش های  علمی مقایسه می کنند که اقدام مناسبی نیست.

این دانش آموز با اشاره به اینکه در آینده رشته تجربی را انتخاب می کنم،گفت:قصد دارم از تابستان به صورت جدی فعالیت بیشتری در پژوهش سرا داشته باشم.

رضایی هم درباره انتخاب رشته آینده خود،افزود: در آینده رشته ریاضی را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنم ودر حال حاضر ۲ ایده در ذهن دارم که یکی از آن ها ساخت موشک آبی و دیگری هاورکرافت است.

وی به هم سن و سالان خود توصیه کرد تا با ایمان واراده استوار نسبت به پیاده سازی ایده های خود  در پژوهش سراهای مدارس یا سازمان های حمایتی تلاش کنند.

 انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا