جشنواره جهادگران «علم و فن آوری »مازندران برگزار شد

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،جشنواره جهادگران «علم و فن آوری» با محوریت دو شهید حبیب الله افتخاریان «ابوعمار»و شهید رحیم کابلی با حضور خانواده شهدا،دکتر محمد مهدی نژاد مشاور دانشگاه عالی دفاع ملی،سردار ملکی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، فرمانده سپاه کربلای مازندران و اقشارمختلف سپاه ، دانشجویان و اساتید دانشگاه در محل دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

m saz

مسؤول سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران در این جشنواره با بیان اینکه این سازمان بیش از ۱۳۰۰عضو دارد، گفت:این سازمان برای کمک به توسعه کشور تشکیل شده و به دو صورت مادی و معنوی از نخبگان حمایت می کند.

محمد هادی مؤذن با اشاره به حمایت مادی سازمان بسیج علمی به نخبگان، افزود:کمک‌های بلاعوض برای عملی شدن ایده‌ها و نمونه طرح‌های مخترعان در زمره حمایت‌های مادی قرار دارد. 

مسؤول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری مازندران کمک‌های بلاعوض را تا ۵ میلیون تومان عنوان کرد و یاد‌آور شد: اگر طرح بیشتر از این مقدار به هزینه نیاز داشته‌ باشد به تهران ارجاع داده می‌شود. 

وی با اشاره به حمایت‌های معنوی سازمان بسیج علمی از مخترعان بیان کرد: ارتباط با صنعت و بازار کار، پارک‌های علم و فنآوری برای تولید انبوه، مشاوره‌های حقوقی علمی، در اختیار گذاشتن امکانات در مراکز رشد، کمک به بازاریابی اختراعات، نامه‌نگاری در ادارات از حمایت‌هایی است که سازمان از نخبه‌ها دارد. 

مؤذن با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال ۳۰ نفر کمک بلاعوض دریافت کرده‌اند، افزود: سازمان بسیج علمی، پژوهشی استان به حدود ۸۰ نفر از مخترعان هم حمایت معنوی انجام داده است.

raza

جانشین فرمانده سپاه کربلای مازندران نیز با یاد و خاطره شهدا، گفت:بسیج یعنی ایمان، تدین و شهید ابوعمار و کابلی از این قشر بودند.

حسین محمدرضایی با اشاره به خاطرات شهید کابلی در سقر به بارگاه امام رضا «ع»افزود:اعتقاد و باور شهید کابلی نسبت به دین و آموزه های آن از ظاهرش مشخص بود.

وی با بیان اینکه بسیج به معنای تلاش در راه پیشرفت کشور است،اضافه کرد:تمام مشکلات کشور با نگاه علمی حل می شود، و برای رشد اقتصاد مملکت و کشور باید از مباحث علمی استفاده کنیم.

nori

مشاور رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی هم در ادامه به تحلیل پیرامون اقتصادمقاومتی، جهاد علمی و عملی از نگاه رهبری پرداخت.

سردارمحمدمهدی نژاد نوری  با بیان اینکه درآیات قرآن به جایگاه علم اشاره شده و ترجمه و تفسیرآیات همان علم است، گفت: طبیعت بدون مبدأ و معاد ابتذال علمی است،علم در اسلام دارای مبدأ و منشا است و احکام خاص خود را دارد.

مهدی نژاد، علم، اقتصاد و فرهنگ را ۳ پایه اصلی شکوفایی جامعه از نگاه رهبری عنوان کرد و افزود:باید به علم، اقتصادمقاومتی و فرهنگ اسلامی برای رسیدن به پیشرفت توجه کرد .

مشاوردانشگاه عالی دفاع ملی بیان کرد: جامعه با رهبری الهی و مسئولان رهرو و پشتکار و تلاش نخبگان به شکوفایی می رسد وبه فرموده رهبری ،مشکلات کشور از راه علم در بلندمدت قابل حل است.

این استاددانشگاه با اشاره  به نظر رهبری پیرامون اقتصادمقاومتی که یکی از وجوه ۶ گانه دانش بنیانی است،گفت:اقتصادمقاومتی با صنعت وارفته تحقق نمی یابد و باید ارزش افزوده ایجاد کند.

وی بیان کرد: دانش بنیان به معنای علم نوآوری،فن آوری که ارتباطات و اطلاعات را در درون خود داشته باشد، جهاد علمی و عملی به معنای جهاد با جان، زبان و تلاش در راه پیشرفت و مبارزه با دشمن و برای رسیدن به هدف والا و مقدس است.

مشاوردانشگاه عالی دفاع ملی با انتقاد از گروهی که واژه ما «می توانیم » را به «ما نمی توانیم»تبدیل کرده اند، افزود:در طول سال هزارها مقاله منتشر می کنیم و از این تعداد ۵۸ مقاله از خارج کشور برگشت داده شده است و برخی از داخل کشور  این اقدام را محکوم کردند برای اینکه اقتصادما را هدف قراردهند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: مقالات کشورهای خارجی هم دارای ضعف و نقص هایی دیده می شود و در واقع باید کشور خارجی که مقالات ایران را برگشت داده است، محکوم کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور دارای دانشمندان و نخبگان علمی بسیاری در داخل و خارج کشور است که باید دیده شوند، افزود: اخلاص، دوری از نام و نشان، توکل و امیدواری برخواسته از جهاد است،ما علم را برای پیشرفت می خواهیم ، پیشرفتی که برای تمدن نوین اسلامی، سعادت دنیا و آخرت را در پی دارد.

مهدی نژاد انقلابی بودن، آرمان گرایی و واقع بینی در عقیده و عمل را از ویژگی های نخبگان عنوان کرد .

و ی با بیان اینکه در سال گذشته محصولات و تجهیزات نانو شرکت های ایرانی ۳۰۸ میلیارد تومان ارزش گذری شده بود که نشان دهنده پیشرفت کشور در علم نانو است،افزود: دنیا در آستانه انقلاب علمی است وبا توجه به قابلیت و ظرفیتی که بسیج در ارتباط با اقشار مختلف مردم دارد، می تواند زمینه پیشرفت کشور را فراهم کند.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در صورت ساماندهی دانشجویان مازندرانی ، امکان استفاده بهتر از ظرفیت های استان فراهم می شودو سازمان بسیج علمی با رویکرد جهادی می تواند منشأ تحول اساسی در استان باشد.

فرمانده سپاه کربلای مازندران با بیان اینکه پس از شهادت دانشمندان هسته ای تعدادی از دانشجویان خطاب به وزارت علوم و تحقیقات نامه نوشتند و خواستار تغییر رشته خود به هسته ای شدند، گفت:جوانان کشور با اینکه می دانستند این راه شهادت به دنبال دارد، باز اقدام به این کار کردند و این کار دشمنان ایران را به وحشت انداخت.

babai

سردار حسین بابایی با اشاره به سخنان کلینتون که به وضوح به خلق داعش اعتراف کرده است،افزود:داعش قصد داشت تا مرزهای فلسطین اشغالی را از ما بگیرند و پسماندهای داعش از آن جا به سوریه رفتند.

وی بیان کرد: داعش به ۱۷ کیلومتری بغداد رسیده بود که عراقی ها استمداد خواستند و  سپاه وارد عمل شد؛ داعش سبب آشکارشدن پلیدی آمریکا و بازگشت محبت مردم ایران در دل عراقی ها شد.

بابایی گفت: از ابتدای پل نجف تا کربلا عراقی ها در موکب هایی بسیاری برای خدمت رسانی به زائران مستقر شده اند،آن ها شبانه روز با محبت به زائران خدمت می کنندو فرهنگ مردم عراق در حال تغییر است و نگاه ارزشی به ایرانی ها دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از فراری دادن نخبگان علمی از سوی استادانی که غرب زده هستند، افزود:برخی مسئولین و دانشمندان ما خودباور نیستند و برخی افراد تلاش می کنند تا اقتصادمقاومتی عملی نشود.

بابایی با بیان اینکه حرکت جهادی درون زا، برون گرا، دانش بنیان است، گفت: افرادی داریم که با تمام توان کار کنندَ در حال حاضر بسیج سازندگی با تلاش در مسیر ارتقای تولید داخلی است ولی از طرف دیگر کالای مشابه خارجی وارد کشور می شود.

فرمانده سپاه کربلا مازندران با اشاره به اینکه ورود بار از طریق کانتینر به کشور به معنای قاچاق نیست ،افزود:کسانی که با پول دولت و وام چندمیلیاردی که پس نمی دهند کالا وارد می کنند، حرکت جهادی ما را ضعیف می کنند ولی ما هم چنان به حرکت ادامه می دهیم تا به پیشرفت کشور کمک کنیم.

tajlil

وی با تأکید برروحیه جهادی در حوزه شکوفایی علمی،افزود:در قرارگاه جهاداقتصادی سپاه کربلا بر قطب بندی محصولات تولیدی شهرهای مختلف تأکید داریم و در تلاش هستیمم تا هر محصولی در یک شهر به عنوان نماد یا برند آن معرفی و امکان تجاری سازی و صادرات آن فراهم شود.

بابایی بیان کرد:درحال حاضر میان جامعه دانشگاهی و مردم فاصله وجود دارد که استادان باید خود را به مردم نزدیک ترکنند.

شایان ذکر است، در پایان این جشنواره از خانواده شهیدان افتخاریان و کابلی و نخبگان علمی و دانشگاهی تجلیل شد.

انتهای پیام:ن.ک

پیمایش به بالا