به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، کرمهای قلابدار انگلهای رودهای بوده که عامل بروز عفونت در ۷۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان هستند.
اکثر افراد آلوده به کرمهای قلابدار هیچ نشانهای ندارند، اما برخی از آنها ممکن است درد شکم، اسهال، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی و کم خونی را تجربه کنند.
اما به گفته محققان دانشگاه کوک جیمز (JCU) در استرالیا، کرمهای قلابدار همیشه هم بد نیستند.
یکی از محققان این پژوهش به نام سورین ناوارو از موسسه بهداشت و طب گرمسیری استرالیا در دانشگاه جیمز کوک و همکارانش نشان دادهاند که چگونه یک پروتئین آزاد شده توسط پروتئین ضد التهابی ۲ (AIP-۲) کرمهای قلابدار میتواند التهاب راه هوایی در مدل موش مبتلا به آسم را مهار کند.
این پژوهش براساس پژوهشهای قبلی این تیم انجام شده که نشان میدهد این پروتئین میتواند برای مجموعهای از مشکلات التهابی، از جمله بیماریهای التهابی روده (IBD)، مانند بیماری کرون موثر باشد.
“ناوارو اظهار کرد: پس از موفقیت اولیه ما درباره IBD، آسم هدف منطقی بعدی ما بود.
وی افزود: اگرچه شرایطIBD و آسم بسیار متفاوت است اما آنچه که در هر دو این بیماریها مشترک بوده، نقص در نظم سیستم ایمنی بدن است که در نتیجه به فرآیندهای التهابی قابل توجهی منجر میشود.
دکتر ناوارو در آخرین پژوهش خود، پروتئین AIP-2 را بر روی مدلهای موش مبتلا به آسم آزمایش کرد.
این تیم تحقیقاتی پیش از آنکه موشها در تماس با یک ماده آلرژی زا از خود پاسخ التهابی مرتبط به آسم نشان دهند، پروتئین AIP-2 را از طریق تزریق به بدن آنها وارد کردند.
محققان دریافتند که پروتئین AIP-2 التهاب راه هوایی را در مدلهای موش سرکوب کرده و این کار را احتمالاً از طریق ایجاد تغییر در ترکیبات سلولهای تی انجام میدهد.
سلولهای تی گلبولهای سفید خون هستند که در پاسخ به مواد آلرژیزا به مقابله با ویروسها کمک میکنند.
بیماری آسم در حال حاضر حدود ۲۵ میلیون نفر در آمریکا را تحت تاثیر قرار داده که این میزان در سال ۲۰۰۱ درحدود ۲۰ میلیون بوده است.
محققان میگویند یافتههای آنها میتواند به درمانهای جدیدی برای آسم و همچنین سایر بیماریهای خودایمنی منجر شود.
این پژوهش در مجله ““Science Translational Medicine به چاپ رسیده است.ایسنا/