استفاده از کشت سلولی به جای موجودات زنده برای فعالیت آزمایشگاهی/نمایش پیاده سازی اهداف اقتصادمقاومتی با دست ساخته های دانش آموزی

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و دومین فن بازار مازندران از ۱۶ الی ۱۸ آذرماه سال جاری در محل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد.

این نمایشگاه با هدف نمایش دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار ۳۰ سازمان ،پژوهشکده،دانشگاه و مرکز علمی برگزار شد و از جاذبه های امسال آن بخش کسب و کاردانش‌آموزی و دانشجویی، کارگاه‌های آموزشی،آشنایی با ۱۵۰ محصول فناوری تجاری سازی شده،رونمایی از چند محصول جدید ونشست سرمایه گذاری حوزه فناوری بود.

با هدف تهیه گزارش وارد هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری مازندران می شویم.

shake

ساخت هاورفن با قابلیت حرکت در عمق ۲۰ سانتی متری آب

مهندس مسیح شاکری،یکی از مدرسان دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا که ۲۰ ساله در زمینه پرواز سابقه دارد، گفت:با دو طرح هاورفن وکایاک از دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا در هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری شرکت کرده است.

وی بیان کرد:محصول هاورفن باموتور فن نصب شده در قسمت بالای قایق ، امکان حرکت در حداقل ۲۰ سانتی متری آب را دارد،با توجه به اینکه  استفاده از قایق معمولی در درون آب بندان‌ها سبب گیرکردن ماهی در قسمت فن موتور و مرگ آن ها می شود، به منظور برای جلوگیری از مرگ و میرماهی ها،موتور هاورفن در قسمت بالای پشت قایق نصب شده است وطرز کار موتور آن سبب اکسیژن دهی به آب و ماهی می‌شود.

شاکری اضافه کرد: درون هاورفن به منظور خروج آب پمپ تزریق شده است و به همین دلیل حتی اگر درون آن پر از آب شود،غرق نمی شود؛در پشت قایق هم دوربین دید در شب نصب شده که دردرون آب می رود و اگر مانع یا موردی در آب باشد، در صفحه نمایشگر جلوی قایق نمایش می دهد.

وی در طول چندماه اخیر دو طرح کایاک و هاورفن را با همکاری دانشجویان پیاده کرده ومعتقد است که دانشجویان امروز باید به سمت فناوری حرکت کنند و از ایده های خود برای ساخت محصولات جدید بهره برند.

مدرس دانشگاه علمی –کاربردی کیاکلا با بیان اینکه کایاک«هواپیمای »دو نفره  را درسال های گذشته ساخته است و در آینده طرح های جدیدتری در ذهن دارد ،تصریح کرد:برای تأمین قطعات محصولات تولیدی نیاز به حمایت داریم .

رتبه دوم دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا در جذب دانشجویان

رئیس دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا هم با اشاره به اینکه تعدادی از محصولات دانشگاه،دانش بنیان و مربوط به مرکز رشد فناوری سیمرغ است، گفت:تجاری سازی شدن محصول به معنای دریافت مجوز برای تولید انبوه و بازاریابی آن است،در حال حاضر محصول هاورفن گواهی نامه ثبت اختراع دریافت کرده و هزینه های زیربنایی آن را خودمان انجام دادیم.

رضا خسروی بیان کرد: محصول هاورفن قابل استفاده در آب بندان، مناطق گردشگری وسایر مناطق است، با توجه به اینکه درآستانه قرارداد با چند مشتری هستیم خوشحالیم که محصول جدیدی وارد بازار کرده ایم؛در دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا آموزش مستقیم طراحی پهباد و هواپیما به دانشجویان داده می شود و همین عامل سبب علاقمندی آن ها به انجام کارعملی و ساخت محصول با ایده های خودشان می شود.

وی با اشاره به نصب هواپیمای واقعی و ساخت باندپرواز در محل دانشگاه علمی-کاربردی کیاکلا که سبب جذب دانشجویان بسیاری به این مرکز شده است،اضافه کرد:در حال حاضر رتبه دوم  تعداد دانشجو در میان دانشگاه های استان داریم؛ با توجه به اینکه هر دانشگاه دارای ظرفیت و توانمندی خاص است ولی متأسفانه در برخی از دانشگاه ها اساتید دچار روزمرگی شدند و دانشجو هم علاقه به ارائه ایده و کارعملی ندارد.

مهرداد مختاری یکی از دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بیان اینکه گروه پژوهشی فناوری پیل سوختی توانست خودرویی با سوخت هیدروژن بسازد ، گفت:این اختراع دو سال گذشته در مسابقات کشوری رتبه نخست را به دست آورد،خودروی هیدروژنی از جمله خودروهای پاک است ومکانیزم آن طوری طراحی شده که با گرفتن اکسیژن محیط و هیدروژنی که ما می دهیم، واکنشی در آن صورت می گیرد که سبب تولید برق و حرکت خودرو می شود.

مختاری با انتقاد از اینکه حمایت کننده ای به منظور تجاری سازی خودروی هیدروژنی وجود ندارد،گفت:در خارج از کشور خودروی هیدروژنی ساخته شده و در حال تولید انبوه و استفاده از آن هستند ولی در ایران به دلیل هزینه بالای ساخت،کسی این طرح را حمایت نمی کند.

nam

استفاده از کشت سلولی به جای موجودات زنده برای فعالیت آزمایشگاهی

سما حسین زاده ،مسئول غرفه پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه این مرکز در سال ۷۳با هدف ارائه خدمت در ۶ حوزه؛ پژوهشی،آموزشی،تولید،آزمایشگاه خدمات تخصصی،مرکز رشد و رایانش زیستی به ۵ استان سمنان،گلستان،مازندران،گیلان و اردبیل راه اندازی شد، گفت:بررسی اثرات دارویی موادشیمیایی طبیعی و یا سنتیکو عصاره تلخیص شده از گیاهان دارویی و کشت سلولی از جانب کارشناسان، اقدامات انجام شده از سوی این مرکز است.

وی با اشاره به اینکه درابتدا آزمایش داروهای مبارزه با بیماری برروی موش ها آزمایش می‌شد،افزود:در حال حاضر با ساخت سلول های همسان و زنده، تاثیرداروها،موادشیمیایی و امواج را برروی آن ها آزمایش می کنیم و نیازی به موش یا موجودات زنده دیگر نیست.

این پژوهشگر به ارتباط پژوهشکده شمال انستیتو پاستور ایران با مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی اشاره کرد و گفت:دانش آموزان و دانشجویان می توانند با مراجعه به این پژوهشکده  و استفاده از اطلاعات موجود در آن ، علم خود را افزایش دهند؛امسال نخستین بار است که در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری شرکت می‌کنم و در واقع این نمایشگاه نیاز به اطلاع رسانی بیشتر در سطح جامعه داشت تا تعداد هسته های فناور شرکت کننده در نمایشگاه بیشتر شود .

سهولت دست یابی دانش آموزان پژوهشگر به مراکز حمایتی در سال های اخیر

وی در ادامه به سابقه اقدامات پژوهشی خود اشاره کرد و افزود:سابقه چند دوره شرکت در جشنواره خوارزمی و اقدامات پژوهشی دارم ونوعی دهان شویه گیاهی برای پیشگیری از بیماری سرطان دهان ساخته ام که قرار است به زودی در ساری تجاری سازی شود.

این پژوهشگر جوان متولد سال ۱۳۷۳ با بیان اینکه از سال دوم دبیرستان به واسطه یکی از مربیان در پژوهش سرای دانش آموزی ثبت نام کرده است،افزود:طرح هایی که در آن زمان ارائه دادم مورد قبول مربیان قرار گرفت ولی برروی تلاش فردی خودم تاکید داشتند.

حسین زاده با بیان اینکه در زمان نوجوانی با خواندن مقالات و اصرار بر اقدامات پژوهشی توانست به رشد لازم برسم،افزود: در دوره کنونی پژوهش سراها و مراکزی مثل انستیتو پاستور وجود دارد که با روی باز از دانش آموزان و افراد علاقمند استقبال می کند ولی در زمان ما چنین مراکزی وجود نداشت.

وی با تأکید بر سهولت انجام اقدامات پژوهشی در دوره کنونی از سوی نوجوانان و جوانان ، اضافه کرد:جوانان توجه داشته باشند اگر طرح های آنان حمایت نمی شود، به دنبال انجام پژوهش ها و ابداع محصولات جدید باشند.

وی با انتقاد از فارغ التحصیلانی که علاقمند به پشت میزنشینی هستند و به دلیل نبود کار در خانه نشسته اند، گفت:این افراد می توانند با ایده های جدید خودشان کاری انجام دهند که دیگران را زیر پوشش قرار دهند.

arang

فناوری جدید دستگاه ازن ژنراتور با خاصیت میکروب زدایی

هادی آرنگ ، نماینده مرکز رشد دانشگاه مازندران از مخترعانی که با دستگاه ازن ژنراتور خانگی و صنعتی در نمایشگاه حضور یافت، گفت:دستگاه ازن ژنراتور دارای مشابه خارجی است ولی متأسفانه هنوز این دستگاه به کشور ما ورود پیدانکرده و نخستین بار است که بومی سازی شده  و در حال ثبت اختراع آن هستیم.

آرنگ بیان کرد:ا کسیژن فعال”ازن” نوعی از اتم تکامل یافته اکسیژن  به نام۳ O است  که قوی ترین اکسید کننده و ضد عفونی کننده تجاری موجود درجهان است که بعد از ترکیب با انواع آلاینده ها وتبدیل آن‌ها به فرآورده های بی ضررهیچ اثری از خود برجای نمی گذارد و به سرعت به اکسیژن دواتمی O2 تبدیل می شود .

این مخترع افزود:تولید اکسیژن فعال در محل و به صورت لحظه‌ای است و ماده اولیه آن اکسیژن ترکیب شده درهواست که ازلحاظ اقتصادی بسیارمقرون به صرفه است؛ اکسیژن فعال در واقع هیچ موجودیت مضری را از بین نمی برد بلکه ماهیت آلوده ی آن را بی ضرر و مورد استفاده و قابل اعتماد می کند.

مدیرشرکت ازن پدیده سبز با اشاره به اینکه دستگاه ازن ژنراتور خاصیت میکروب زدایی از میوه ها ومحصولات غذایی دارد،اضافه کرد:در حال حاضر این دستگاه بسیاری از خانواده ها را به خود جذب کرده است.

robokhalagh

نمایش پیاده سازی اهداف اقتصادمقاومتی با دست ساخته های دانش آموزی

مارال شکوه، مدرس گروه «روبوخلاق» با بیان اینکه کلاس های آموزشی و پژوهشی برای دانش آموزان دبستانی تا دبیرستانی برگزارمی کنیم، گفت:بسیاری از ربات های کارآموزان گروه روبوخلاق در جشنواره های مختلف رتبه آورده اند.

مهندس مبین صباغی ،مسئول گروه رباتیک«روبو خلاق » شهرستان تنکابن با بیان اینکه هدف اصلی شرکت در نمایشگاه کارآموزان ما بانشان دادن دست ساخته هایی که کارآموزان با استفاده از مواد دور ریز ساخته اند، افزود:اعضای گروه ما با دست ساخته های خود توانستند شعار اقتصادمقاومتی را در عمل پیاده کنند و در جشنواره جابربن حیان و خوارزمی اعضای گروه ما رتبه های نخست کشوری را کسب کردند.

وی با اشاره به تأکید برکارآفرینی در مرکز پژوهشی «روبو خلاق »تنکابن، افزود: دانش آموزانی از شهرهای دیگر مانند همدان با استفاده از نرم افزار آموزشی که در سایت خودمان قرار دادیم، این ربات ها را می سازند و می فروشند؛ دستگاه استخراج نفت یکی از همین دست ساخته ها است که  با مواد دور ریز ساختیم و رتبه  نخست کشور در مسابقه اختراعات را به دست آورد.

وی با اشاره به فواید حضور در نمایشگاه برای معرفی محصولات تولیدی، افزود:برخی از دستاوردهای پژوهش  و فناوری موجود در نمایشگاه بسیار ارزشمند است، پیشنهاد می دهم تا نمایشگاه استانی پژوهش و فناوری از سوی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری اطلاع رسانی و برگزار شود.

rostamkolai

سطح پایین تبلیغات نمایشگاه در سطح جامعه

سید عباس رستم کلایی، استاد دانشگاه علم و فناوری مازندران «دانشگاه علم و صنعت بهشهر»با بیان اینکه سومین سال در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان حضور داریم، گفت:دستگاه فروش ، کارت خوان  و دستاوردهای انرژی خورشیدی به نمایشگاه آوردیم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه تجهیزات لازم برای انجام اقدامات پژوهشی دانشجویان  را در داخل یا خارج از مرکز فراهم می کند، گفت:دانشجویان دارای ایده و محصول بسته به علاقمندی می‌توانند به مراکز حمایتی، مانند پارک علم و فناوری معرفی شوند؛با توجه به اینکه نحوه ارائه ایده و تولید محصول طی فرآیندی صورت می گیرد، تعدادی از دانشجویان به مراکز حمایتی معرفی شدند.

رستم کلایی افزود: نمایشگاه امسال دستاوردهای خوبی به نمایش درآمد ولی تبلیغات در جامعه کم بود و نیاز به ارتباط بیشتر با جامعه هست.

ebrahimpoor

برگزاری استارت آپ حوزه آی تی در سال آینده

محمد ابراهیم پور، مسئول فناوری اطلاعات پارک علم و فناوری مازندران با بیان اینکه نمایشگاه امسال دارای رویکردی متفاوت نسبت به سال های گذشته است، گفت:شرکت های فعال در حوزه آی تی که مستقر در پارک هستند، در نمایشگاه حضور دارند.

وی با اشاره به انتخاب ۴ شرکت برای حضور در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان، اضافه کرد:عمده فعالیت این شرکت ها درباره نرم افزار ۱۱۸، اچ پی سی hpc در زمینه محاسبات ابری و نرم افزار «سهاد» که مربوط به ارزشیابی آموزشی، پرورشی و پژوهشی دانش آموزان «سامانه هوشمند امور دانش آموزان» و شرکت “شبکه سلامت فرآیند تولید” با برند تجاری HPPN سامانه ای برای کنترل و مدیریت کیفیت صنعتی یکپارچه و هوشمند را به روش اینترنت اشیاء صنعتی (IIoT) تولید کردند.

ابراهیم پور با بیان استقبال خانواده ها و مدارس در بحث ورود و خروج دانش آموزان به مدارس که از کاربردهای نرم افزار است، گفت:شرکت جادوی فکر هم نرم افزار مانیتورینگ را به سفارش اصناف ساخته که محل گزارش گیری  افراد صنف های مختلف در حال بازرسی را به صورت مانیتورینگ نمایش می دهد.

مسئول فناوری اطلاعات پارک علم و فناوری مازندران به ارتباط مستمر شرکت های مستقر حوزه آی تی با مرکز رشد واحدهای فناور تخصصی دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت:یکی از وظایف اصلی پارک علم و فناوری حمایت از شرکت ها در حوزه های مختلف از جمله آی تی است

وی خاطرنشان کرد: قرار است استارت آپ حوزه آی تی که شامل استان های مازندران، گلستان و گیلان است دراسفندماه سال آینده برگزارشود تا از ظرفیت های دانشگاهی و افرادی که محصول ارائه دادند، حمایت کنیم.

 به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، در طول دور روز برگزاری هفدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و دومین فن بازار مازندران بیش از ۴ هزار نفر از آن بازدید به عمل آوردند و در مراسم اختتامیه از گروه صنعتی مازرون فوم، شرکت صنایع دیرگداز آمل، شرکت نرم افزاری جادوی فکر،مخزن فولاد رافع (دابو صنعت)،کوپا پژوهش وسلامت تینا فرنوش تجلیل شد.انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا