بیماری مشترک میان ماهی قرمز و انسان بسیار کم و بدون ضرر است

 

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری مازندران، ۳۰ سال اخیر با روی کار‌آمدن تجهیزات آکواریوم در ایران مردم به سمت پرورش ماهی‌های زینتی و استفاده از آن‌ها در خانه و محل‌های کار افتادند.

البته در حدود ۲ هزار سال پیش از ماهی‌ها به عنوان موجودی زینتی در کشور چین استفاده می‌شد و از گذشته‌های دور ایرانی‌ها در حوض خانه ماهی‌های کوچک قرمز نگهداری می کردند.

احمد نصرتی موفق در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: استفاده از ماهی زینتی به صورت امروزی در دنیا سابقه طولانی ندارد،با توجه به اینکه ماهی دارای آلودگی و بوی خاصی نیست و مانند حیوانات خانگی اذیت نمی کند بنابراین با افزایش جمعیت شهری و آلودگی هوا، استفاده از آن در منازل و محل کار بیشتر می شود.

این دکترای رشته شیلات که در زمینه غذای ماهی‌های زینتی و چگونگی پرورش آن در حال تحقیق است، اضافه کرد:در حال حاضر ۲۰۰ گونه ماهی زینتی درایران وجود دارد که ۴۰ درصد داخل کشور تولید می شود.

این پژوهشگربنیادنخبگان با بیان اینکه ماهی موجود بی‌آزاری است که به مدت یک هفته یا بیشتر بدون رسیدگی خاصی در منزل می ماند، افزود:معمولا از ماهی زینتی در اماکن عمومی برای زیبا کردن و ترسیم چهره طبیعت در نگاه رهگذران استفاده می شود.

این پژوهشگر با بیان اینکه ماهی زینتی با گیاه تغذیه می کند، گفت: امکان کاشت گیاهان در حیاط کوچک منزل وجود دارد، علاوه براین از انواع میوه و سبزیجات پخته شده که سبب خوش رنگی و سلامتی ماهی ها می شود یا غذاهای آماده تجاری هم در کنار غذای طبیعی می توانیم استفاده کنیم.

نصرتی قیمت ماهی‌های زینتی را از دانه‌ای هزار تومان تا یک الی چندمیلیون برای کمیاب ترین آن‌ها عنوان کرد و افزود: هزینه تهیه آکواریوم یک متری هم ۲۰۰ هزار تومان تمام می شود.

وی با بیان اینکه ۷۰ الی ۸۰ درصد زیبایی ماهی زینتی در نوع رنگ آن است، اضافه کرد: خریداران در زمان انتخاب ماهی صرفا به زیبایی آن نگاه نکنند وبرای تشخیص سالم بودن ماهی ببینند با حرکت دست به سمت آن‌ها می آید یا خیر.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه پس از خرید هر نوع ماهی باید به مدت یک هفته در قرنطینه نگه داریم، گفت:پس از گذران این مدت می توانیم در درون آکواریوم کنار ماهی‌های دیگر قراردهیم.

نصرتی با بیان اینکه بی تجربگی خریداران در نگه‌داری ماهی قرمز سبب بیماری این موجود می‌شود، افزود: برخی از افراد ماهی را در یخچال می گذارند، البته کاهش دما سبب جلوگیری از بیماری می شود ولی عملا به خواب زمستانی فرو می رود.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه ماهی پس از به خواب رفتن چربی خود را مصرف می کند و در نهایت می میرد، گفت: اگر ماهی با سیستم هوادهی مناسب در آکواریوم باشد، حتی تا ۱۰ الی ۲۰ سال هم عمر می کند.

وی بیان کرد:ماهی هم مثل موجودات دیگر به آب و هوای سالم احتیاج داد و اگر روزهای عید در تنگ های کوچک می گذاریم، پس ازآن در آکواریوم نگهداری کنیم.

این دکترای رشته شیلات با اشاره به اینکه ماهی قرمزدارای بیماری است، اضافه کرد:با توجه به اینکه ماهی قرمز نسبت به بیماری مقاوم است، انتقال دهنده میکروب به ماهی های ضعیف دیگر است .

وی افزود:برخلاف شایعاتی که درباره انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان وجود دارد، بیماری مشترک میان این موجود و انسان بسیار کم و بدون ضرر است.

پیمایش به بالا