نخبگان باید به دنبال کسب و کار جدید برای اشتغال زایی باشند/ تیم تخصصی پژوهشی استان عضو بنیادنخبگان هستند

 

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،محسن جهانشاهی  با اشاره به اینکه در حال اجرای طرح ملی شهاب در استان هستیم، افزود:این طرح با هدف کشف، شناسایی ، جذب، هدایت و حمایت تحصیلی، تربیتی و معنوی از دانش آموزان پایه چهارم، پنجم و ششم در محدوده ۱۰ هزار نفر از دانش آموزان استان به صورت نامحسوس با همکاری مربیان آموزش و پرورش شناسایی، هدایت و حمایت تحصیلی دانش آموزان در حال اجراست.

وی با بیان اینکه طرح ملی شهاب از پایه چهارم آغاز و تا مرحله دیپلم ادامه دارد، اضافه کرد:در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ این طرح در ناحیه یک ساری آموزش و پرورش انجام شد و در سال ۹۵-۹۶حوزه جغرافیایی گسترده تری از گلوگاه تا رامسر را شامل می شود.

جهانشاهی  بیان کرد:دانش آموزان در ۸ استعداد کلامی،هنری،ریاضی،فضایی،حرکتی،اجتماعی، علوم و فرهنگ دینی  از سوی مربیان مدارس مورد رصدقرار می گیرند و پژوهش و تحلیل آماری در خصوص استعدادهای آنان انجام می شود.

اعطای جایزه اعظم پاشا به کسب و کارهای دانش بنیان

رئیس بنیادنخبگان مازندران از اعطای نخستین جایزه کسب و کار در استان با عنوان اعظم پاشا در سال جاری با همکاری واقف کارآفرین مهندس اعظم قلی زاده پاشا خبرداد.

جهانشاهی با بیان اینکه جایزه اعظم پاشا تنها به کسب و کارهای دانش بنیان و اشتغال آفرین داده می شود،اضافه کرد:شناسایی افراد برعهده ماست و جایزه از طرف مهندس اعظم پاشا داده می شود.

وی بیان کرد:جوایزکسب و کار اعظم پاشا در سال نخست مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال به همراه ۱۰ درصد از سودطرح ملی استفاده از آب دریا بدون نمک زدایی«طرح در دست اجرای مهندس پاشا» است که در سال های آینده این مبلغ افزایش می یابد.

برگزیده شدن ۵ طرح مازندران در همایش ملی

این مقام مسئول با اشاره به میزبانی مازندران در برگزاری همایش ملی تبیین نقش نخبگان فردا در تحقق اقتصادمقاومتی، گفت:۴۸۹ طرح و ایده از ۳۱ استان کشور به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از ارزیابی نخست ۲۰۴ طرح مورد داوری قرار گرفت که در نهایت ۷۱ طرح برای شرکت در همایش ملی در استان انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه این همایش با هدف استفاده از ایده های نخبگان در الگوسازی فرهنگ اقتصادمقاومتی و استخراج روش های تسهیل و تسریع فرآیند تحقق کامل اقتصادمقاومتی در کشور برگزار شد، افزود:در این همایش ۱۵ طرح برگزیده شدند که ۵ طرح از مازندران بود.

رئیس بنیادنخبگان مازندران با بیان اینکه  به همراه نفرات برتر دارای طرح های برگزیده همایش در ماه گذشته مهمان رهبرفرزانه بودیم، گفت:ایشان در دیدار با نخبگان فرمودند تا زمانی که جان در بدن دارم از نخبگان حمایت می کنم که نشان دهنده جایگاه و اهمیت نخبگان در کشور است.

جهانشاهی با بیان اینکه ما وظیفه حمایت از نخبگان را برعهده داریم، افزود:ولی نخبگان فراموش نکنند اگر استعداد برتر شدند دارای مسئولیت هایی هم در کشور خود هستند؛ امکان اشتغال زایی  برای همه نخبگان در دستگاه های اجرایی فراهم نیست، در واقع نخبگان باید به دنبال ایجاد کسب و کار جدید برای اشتغال زایی دیگران باشند.

امکان استفاده از جایزه تحصیلی تا سقف ۷۰ میلیون تومان برای هر دانشجوی دکتری

رئیس بنیادنخبگان مازندران با بیان اینکه اعطای جوایز تحصیلی به دانشجویان منتخب استان در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری از خدمات بنیاد است، گفت:۲۰ عنوان حمایت مادی و معنوی از جمله پرداخت حقوق ماهیانه،هزینه شرکت در کنفرانس علمی،بیمه تکمیلی و اشتغال،سفرهای زیارتی و..در قالب این جوایز گنجانده شده است.

جهانشاهی با اشاره به اینکه در سال گذشته سطح جایزه تحصیلی ۲ میلیاردریال بود، افزود:درسال جاری این مبلغ به ۱۴ میلیارد ریال افزایش یافت که هر دانشجوی کارشناسی ارشد تا سقف ۳۵ میلیون تومان و هردانشجوی دکتری هم تا سقف ۷۰ میلیون تومان امکان استفاده از  جوایز را دارد.

وی اضافه کرد:در حال حاضر با تمام دانشگاه های استان تفاهم نامه همکاری امضا کردیم و مشتاق جذب همه مبلغ ۱۴ میلیارد ریال از سوی دانشجویان هستیم.

حمایت از دارندگان رتبه برتر کنکور

رئیس بنیادنخبگان مازندران با بیان اینکه اگر دانشجویان در دانشگاه های استان امکان استفاده از ظرفیت بنیادنخبگان را ندارند باید توان خود را بالاببرند، گفت:دانشجویان با مراجعه به سامانه ثریا بنیادنخبگان می توانند نسبت به شاخص های لازم برای دریافت جوایزتحصیلی اطلاع پیداکنند.

جهانشاهی با اشاره به اینکه معتقد به پویابودن نخبگی هستیم، افزود:دارندگان رتبه برتر کنکور در سال نخست دانشجویی مورد حمایت بنیادنخبگان قرارمی گیرند ولی در سال های بعدی با رصد و ارزیابی آن ها و سنجش توانمندی ها حمایت می کنیم.

وی با بیان اینکه امسال تعدادمخترعین سطح ۲ استان ۳۰۰درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافت،مخترعین سطح۲ افرادی هستند که طرح آنان قبلا در جشنواره بنیادنخبگان پذیرفته و مورد تأیید قرار گرفته و سطح ۳ را گذرانده باشند.

رئس بنیادنخبگان استان مازندران با اشاره به تأکید رهبرفرزانه برای انجام برنامه های فرهنگی در حوزه نخبگان کشور، گفت:در همین راستا اردوهای جهادی تخصصی نخبگان در مناطق محروم استان ، کارگاه های آموزشی با هدف توانمندسازی نخبگان ، بازدیدهای علمی و برنامه فرهنگی با عنوان محف انس با قرآن کریم و ..برگزار می کنیم.

پرهیز از بخشی نگری در فعالیت علمی

حهانشاهی با بیان اینکه همکاری نزدیکی با تشکل ها و انجمن های مردم نهاد علمی و فرهنگی در استان داریم، افزود:با توجه به اینکه وظیفه بازگشت نخبگان به استان و کشور هم برعهده ماست، سعی در استفاده از تخصص و مهارت مازندرانی های خارج استانی و خارج از کشور داریم.

وی اضافه کرد:بازگشت نخبگان به کشور تنها به معنای حضور فیزیکی نیست بلکه استفاده از تخصص و مهارت آنان در ایران بدون اینکه ساکن باشند، بسیار دارای اهمیت است.

رئیس بنیادنخبگان مازندران با بیان اینکه ۵ کارگروه تخصصی با همکاری دستگاه های اجرایی و نخبگان در ماه گذشته افتتاح کردیم، گفت: این کارگروه ها با عنوان آب-دریا-کشاورزی،آی تی –آی سی تی،پسماند –محیط زیست،سلامت –گیاهان دارویی،صنایع دستی –گردشگری تشکیل شد.

وی با اشاره به همکاری و حمایت استانداری مازندران از برنامه های بنیادنخبگان استان، افزود:در حال حاضر یکی از مشکلات استان بخشی نگری است که اگر از گلوگاه تا رامسر را به صورت یک کل نگاه کنم، مشکل ما حل می شود، در حال حاضر ۲۰۰ مرکز آموزشی و پژوهشی در استان وجود دارد که از لحاظ کمیت  و کیفیت جایگاه خوبی در کشور هستیم.

واگذاری طرح های پژوهشی به افراد توانمند بومی، ساکن داخل یا خارج استانی

رئیس بنیادنخبگان مازندران با اشاره به اینکه براساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی بنیادملی نخبگان به عنوان یک مؤسسه پژوهشی محسوب می شود،گفت:آمادگی برای پذیرش طرح های پژوهشی دستگاه ها، دانشگاه ها و سایر نهادها را داریم..

جهانشاهی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاه ها یا سایرنهادها تنها از استادان یا افراد آشنا به عنوان مجری طرح پژوهشی استفاده می کنند، افزود:بنیادنخبگان مازندران  با هدف توانمندی از ظرفیت تمامی افراد اقدام به واگذاری طرح پژوهشی  به متخصصان بومی ساکن داخل یا خارج استانی می کند.

رئیس بنیادنخبگان مازندران با اشاره به تفاهم نامه همکاری با پارک علم و فناوری استان، اضافه کرد:برخی از نخبگانی که از ما تسهیلات دریافت کردند و تحت پوشش نیستند وارد پارک علم و فناوری می شوند.

 انتهای پیام.ن.ک/

پیمایش به بالا