ساخت دستگاه اولترافیلتراسیون غشایی جهت تصفیه فاضلاب صنعتی

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری از مازندران،باگسترش تکنولوژی وصنعت ،معضلی بنام آلودگی محیط زیست به وجود آمده است که  سبب آلودگی صوتی،هواو آب می‌شود.

آلودگی آب مهمترین بخش است، چون این منبع باارزش در ایران بسیار کم شده آن‌قدر که به تازگی سیاست‌های وزارت کشاورزی مبنی بر کشت کردن برنج در استان‌های  شمالی و جلوگیری از کشت در سایر مناطق کم‌آب در حال اعمال شدن است.

از طرفی با توجه به محدودیت  منابع آب شیرین و قابل مصرف در فعالیت‌های صنعتی ، کشاورزی  و بازیافت حجم آب مصرف شده  به خصوص در کشورهایی که ازنظر منابع آب شیرین محدودیت دارند بسیار حائز اهمیت است .

لازم به ذکر است که عدم تصفیه پساب‌های صنعتی علاوه براین که مصرف آب را در صنایع بسیار بالا می‌برد بلکه آلودگی‌های مهمی را به طبیعت از طریق نفوذ به لایه‌های آب‌های زیر زمینی تحمیل می‌کند.

 در همین راستا محققان راه‌های بسیاری را برای تصفیه فاضلاب صنعتی پیشنهاد می‌دهندکه صادق آقاپور ،کارشناسی ارشد شیمی وپژوهشگر آزمایشگاه غشاء و فناوری های غشایی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل طرحی باعنوان دستگاه اولترافیلتراسیون غشایی «بیوراکتور غشایی با جریان جانبی» جهت تصفیه فاضلاب صنعتی به سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری استان معرفی کرده است.

photo 2017 02 16 15 21 25

آقاپور این دستگاه و فیلترهای آن را با همکاری استادش دکتر احمد رحیم پور ساخته است.

این طرح نوعی سیستم تصفیه‌ای به کمک فناوری نوین غشایی است که در عصر امروز کاربرد بسیاری دارد.

آقاپور معتقد است با توجه به آلودگی محیط زیست بر اثر خروجی فاضلاب بخش صنعتی نیاز به بهره‌گیری از فناوری جدید در حوزه صنعت و محیط زیست داریم.

در حال حاضر ایران نسبت به کشورهای پیشرفته در حوزه پیشگیری از آلودگی محیط زیست و طبیعت عقب‌تر است،بنابراین می توان با فناوری نوین غشایی نسبت به کاهش آلودگی اقدام کرد.

پژوهشگر آزمایشگاه فناوری های غشایی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل،گفت: در ایران باید بیشتر برروی استعداد نیروی جوان تکیه کرد و با حمایت از طرح‌های نخبگان،زمینه پیشرفت کشور را فراهم آورد.

این محقق با بیان اینکه جوانان در تولید علم موفق عمل کرده‌اند،گفت:لازم است مسئولان با معرفی جوانان با استعداد به بخش صنعت،از استعدادهای فکری و توانمندی آنان استفاده کنند.

آقاپور با اشاره به اینکه داشتن هدف در زندگی سبب حرکت به سمت جلومی شود،افزود:ما جوانان با تکیه بر اراده و ایمان در بدترین شرایط به فعالیت‌های پژوهشی ادامه می دهیم ولی از مسئولان انتظار حمایت داریم.

وی با تشکر از سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران به دلیل حمایت از نخبگان،گفت:این حمایت سبب افزایش انگیزه ما برای مبارزه با مشکلات می شود.

پژوهشگر آزمایشگاه غشاء و فناوری های غشایی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بیان اینکه حمایت از جوانان تنها به معنای کمک مالی نیست،اضافه کرد:زمانی نیاز است تا مسئولان ما پژوهشگران را به عنوان خدمتگزار کشور ببینند.انتهای پیام:ن.ک/

پیمایش به بالا