به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،مطالعه محققان نشان می دهد نرخ سکته مغزی در متولدین ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۴ میلادی کمتر از افرادی است که ۲۰ سال کوچکتر هستند. آمار منتشر شده در این گزارش به قرار زیر است:
– نرخ سکته در افراد ۳۵ تا ۳۹ سال بیش از دو برابر افزایش یافته است،
– نرخ سکته در افراد ۴۰ تا ۴۴ سال دو برابر افزایش یافته است،
– نرخ سکته در افراد ۴۵ تا ۵۴ سال، ۶۸ درصد افزایش یافته استف
– نرخ سکته در افراد ۵۵ سال به بالا بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۴ میلادی کاهش یافته است.
محققان معتقدند کاهش تحرک، استفاده از غذاهای چرب، شور و شیرین مهمترین عامل افزایش نرخ سکته در نسل جوان و تولید داروهای جدید کاهش دهنده کلسترول و فشار خون با کارایی بالا و همچنین افزایش آگاهی عمومی دلیل اصلی کاهش این عارضه در افراد بالای ۵۵ سال است.
نتایج این تحقیقات در نشریه American Heart Association منتشر شده است.
سکته مغزی به دلیل وقفه ای کوچک در جریان خون مغز یا انسداد رگ ها بوجود می آید. در این حالت جریان اکسیژن و مواد غذایی به مغز محدود می شود و بخشی از بافت مغز آسیب می بیند.
این در حالی است که در ایران نیز سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر اعلام شده است.
به گفته دکتر مسعود مهرپور دبیر انجمن سکته مغزی، هر پنج دقیقه که می گذرد، یک تن در کشور دچار سکته مغزی می شود؛ به عبارت دیگر، هر روز ۲۸۸ تن از هموطنان سکته مغزی می کنند که شمار آنان را اگر جمع ببندیم از صد هزار تن در سال بیشتر می شود. اندازه گیری مرتب فشار خون و درمان فشار خون بالا، کنترل ضربان نامنظم قلب، پرهیز از استعمال دخانیات، اندازه گیری مستمر کلسترول خون و جلوگیری از افزایش آن، اجتناب از مصرف الکل، کنترل قند خون و درمان اختلالات گردش خون، از مهمترین روش های کاهش احتمال سکته مغزی است. ایرنا/