تجاری سازی یک دستگاه با بهره بانکی بالا،ضرر برای تولیدکننده است / اگر حمایت نشوم، مجبور به واگذاری طرح به چین هستم

سعید عربعلی می گوید:برایم پست اداری ارزشی ندارد ولی بدقولی و بی توجهی به کسی که سال‌ها زحمت برای پیشرفت کشور کشیده است، انسان را ناامید می‌کند، در آن سال با رتبه ۹۰۰و تمام فشارهایی که برای سهمیه بندی، التهاب و درگیری زمان جنگ و مشکلات دیگر داشتم درس را ادامه دادم ولی حالا که کشور به ما نیاز دارد، مرا نمی‌خواهند.

وی با توکل به خدا در پارکینگ خانه‌اش با تمام سختی‌ها و زحمات، طرح‌هایی از جمله سیستم هوادهی حوض‌های پرورش ماهی تادستگاه آب سنگین به روش سانتریفیوژ را با دست خود ساخته است.

عربعلی می گوید:متاسفانه علیرقم پیگیری زیاد وهمکاری سازمان بسیج سازندگی شهرستان ساری، تاکنون موفق به دریافت تسهیلات با سود مناسب برای تولید نشده‌ام و با بهره‌هایی که بانک‌ها برای طرح‌های تولیدی در نظر گرفته‌اند،اجرای تولید چیزی به جز ضرر برای تولیدکننده در پی ندارد.

این مخترع با بیان اینکه در ابتدا، فعالیت پژوهشی در زمینه نانوتکنولوژی داشتم، می‌افزاید: پس از مدتی متوجه شدم که باید به دنبال نیازهای مردم بروم، برای همین با تلفیق طرح‌هایی در زمینه کشاورزی و دام‌داری، سیستم هوادهی حوض‌های پرورش ماهی را ساختم.

عربعلی در ادامه درباره طرح سیستم هوادهی حوض‌های پرورش ماهی، توضیح می دهد:درواقع ۸۰ درصد رشد ماهی به سیستم هوادهی بستگی دارد که با تغییر غلظت موجود در آب، میزان اکسیژن آن هم کم می‌شود و هر اندازه به ماهی غذا داده شود باز هم به رشد مورد نظر نمی رسد.

وی با بیان اینکه در فصل تابستان به دلیل گرمی هوا و تبخیر آب، رشد ماهی‌ها هم کمتر می‌شود، می‌افزاید:سیستم دستگاه هوادهی که ساختم توانایی هم زدن آب و هوادهی به حوضچه به صورت هم زمان را دارد؛ تاکنون ۱۰ دستگاه از این سیستم ساختیم که با کاهش هزینه سعی کردیم قیمت آن را به ۵۰۰ هزار تومان برسانیم تا پرورش دهندگان ماهی توانایی خرید آن را داشته باشند.

عربعلی با اشاره به اینکه دستگاه سیستم هوادهی بسیار کوچک و قابل حمل و نقل است،درباره نحوه کار آن می‌گوید:این دستگاه به محض روشن شدن شروع به هوادهی تا عمق یک و نیم متری آب می کند و کارآیی آن به اثبات رسیده است.

عربعلی ادامه می‌دهد: تاکنون بیش از ۱۰ دستگاه مختلف در حوزه‌های کشاورزی و دامداری ساختم ولی برای ثبت آن‌ها اقدامی نکردم چون تنها پول می‌گیرند و کسی برای تکمیل یا ادامه راهت کاری انجام نمی دهد.

وی درباره نحوه ساخت دستگاه و تولید آب سنگین به روش سانتریفیوژ، این طور توضیح می‌دهد: برای تولید آب سنگین، ابتدا آب معمولی را از سمت بالای درام به داخل آن ریختم و پس از روشن کردن درام به وسیله برق، پس از مدتی اجزای سنگین آب به علت نیروی گریز از مرکز در داخل درام می‌ماند که از انتهای سوراخ دستگاه به وسیله سرنگ خارج کردم.

عربعلی با بیان اینکه برای ثبت طرح دستگاه تولید آب سنگین به روش سانتریفیوژ اقدام کردم ولی انرژی اتمی ایران پاسخ اداره ثبت مبنی بر تأیید دستگاهم را نداد، می‌گوید:در کشور ما وقتی یک مخترع طرحی را به مرحله ساخت می‌رساند، کمتر کسی برای حمایت و ادامه کارش کمک می‌کند.

پیمایش به بالا