به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری از مازندران،وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی در جمع خبرنگاران در محل مجتمع پیامبراعظم (ص)
سید حسن قاضی زاده هاشمی مشکل اصلی در حوزه سلامت را عدم اجرای قانون در تجمیع بیمه ها عنوان کرد.
وزیر بهداشت با ابراز گلایهمندی از تجمیع نشدن بیمهها طی ۵ الی ۶ سال گذشته،افزود: متاسفانه در برنامه ششم هم این کار دنبال نشد.
وی بیان کرد: طرح تحول سلامت در کشور ادامه مییابد،اگر همه بیمهها در قالب یک صندوق از طرح تحول سلامت حمایت میکردند مشکلات کنونی وجود نداشت.
وزیر بهداشت ادامه اجرای طرح تحول سلامت را نیازمند تامین منابع مالی پایدار مانند مالیات عنوان کردو گفت:اگر به منابع نفتی وابسته باشیم، این مشکلات ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه ساخت خانه بهداشت به دلیل استقرار بهورزان تأثیر بسیاری در پیشگیری از بیماریها دارد،افزود:با الگترونیکی شدن خدمات و احداث کلینیک ویژه شرایط درمانی مردم بهتر می شود.
این مقام مسئول بیان کرد: رسانهها، سفیران سلامت و آموزش و پرورش در آگاهی بخشی اقشار مردم نسبت به خدمات دهی مراکز بهداشتی نقش مهمی دارند.
وزیربهداشت،درمان و آموزش پزشکی از عادلانه نبودن سرانه سلامت در استانهای مختلف کشورانتقاد کرد و گفت:این موضوع بارها در مجلس بیان شد ولی توجهی نکردند.
این مقام مسئول در پاسخ به سئوالی درباره حق درمانی کارگران،افزود: برای جامعه کارگری چیزی جز دریافت حق آنان انتظار نداریم،دولت باید هزینههای لازم به تامین اجتماعی را بپردازد تا این موضوع به قیمت از بینرفتن حق کارگران تمام نشود.
هاشمی با بیان اینکه قبول داریم که پزشک خانواده هنوز تا داشتن نظام ارجاع کامل فاصله دارد،اضافه کرد: مازندران در اجرای طرح پزشک خانواده، استان پیشرو است.
این مقام مسئول بیان کرد:در حال حاضر مردم نارضایتیهایی نسبت به اجرای طرح پزشک خانواده دارند ولی نسبت به استان فارس شرایط بهتری در مازندران وجود دارد.
وزیربهداشت با اشاره به اینکه برای اصلاح وضعیت به تکمیل زیرساختها و تعداد تخت بیمارستانی نیازداریم،افزود:در حوزه بیمارستانها با ظرفیت تخت بالا وظایف خود را انجام دادیم و منتظر مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خصوصی هستیم.
وی بیان کرد:در حال حاضر با کمک سرمایهگذاران داخلی و خارجی میتوانیم مشکلات حوزه سلامت را حل کنیم ولی هنوز موفق به متقاعد کردن دولت نشدیم.
هاشمی تأکید کرد: وظیفه اصلی حکومت تأمین بهداشت و درمان مناسب است،امیدواریم بخش عمده مطالبات دانشگاه های علوم پزشکی را در هفتههای آینده دریافت کنیم.
وزیربهداشت،درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۱۲هزار میلیارد تومان از بیمهها طلب داشتیم،گفت: بخش عمده مربوط به بیمه سلامت ایرانیان بود،در حال حاضر۱۲۰۰میلیارد تومان به صورت نقدی و ۱۶۴۰میلیارد تومان در قالب اوراق پرداخت شد.
هاشمی میزان بدهکار تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت را ۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
هاشمی درباره داروهای رایگان بیماران دیالیزی که به تازگی شامل پرداخت هزینه شده است،گفت:این موضوع مورد تایید وزارت بهداشت نیست، ولی بیمهها تعهد خود در برابر تامین هزینه داروها که برخی از آنها خارجی ، برعهده نمیگیرند.
وی درخصوص رسیدگی به وضعیت بحرانی شیرابه های زباله چهاردانگه ساری و شهرستان های دیگر ،افزود:لازم است دانشگاه علوم پزشکی مازندران با همکاری استاندار نسبت به پیگیری قضایی این موضوع اقدام کند.
انتهای پیام:ن.ک/