به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران،چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری کشور با حضور طرحهای نخبگان از استانهای مختلف در حال برگزاری است.
۱۷ طرح از نخبگان استان مازندران در چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری کشور شرکت کردهاند، با چند تن از طراحان حاضر در جشنواره به گفتگو نشستیم.
ساخت نخستین کرایو برقی بدون نیاز به کپسول برای درمان بیماریهای زنان
ادیب دانش برای نخستین بار طرح کرایو برقی بدون نیاز به کپسول را در جهان ساخته است؛وی جانباز ۲۵ درصد وتکنسین بیهوشی است که به همراه فرزندش توانسته دستگاه کرایو برقی بدون کپسول را بسازد.
کرایو برقی بدون نیاز به کپسول برای از بین بردن زخمهای دهانه رحم،زگیلهای پوستی و برخی جراحیهای قلب کاربرد دارد؛ با ساخت این دستگاه مردم مناطق محروم کشور با هزینه پایینتر می توانند از آن بهره مند شوند.
در حال حاضر برخی دستگاههای کرایو موجود در بازاراز کپسول n2 وco2 استفاده میکنند ولی این دستگاهها در زمان افت فشار گاز، قابل استفاده نیست و باید دوباره شارژ شود. دستگاه کرایو برقی بدون نیاز به کپسول با شماره ۸۹۵۶۳به ثبت رسیده است.
دستگاه کرایو برقی مورد تأیید دانشگاه علم و صنعت است،از سوی چند پزشک در شهرستان ساری مورد آزمایش قرار گرفته و پاسخ درمانی لازم را داده به طوری که نسبت به دستگاههای مشابه نتیجه درمان یکی بوده است.
سلاح بادی که مشابه داخلی ندارد
مهندس امیر خاکزادیان، تولیدکننده صنعتی هم با سلاح بادی که مشابه داخلی ندارد، در چهارمین نمایشگاه جهادگران علم و فناوری شرکت کرده است.
خاکزادیان بیش از ۳۰ سال سابقه فعالیت صنعتی داردو با رعایت کیفیت و نو آوری در تکنیکهای ساخت و تولید بومی توانسته با وجود تحریمهای خارجی و مشکلات بانکی به فعالیت خود ادامه دهد.
دستگاه خشک کن داخلی با هدف پیاده کردن اهداف اقتصادمقاومتی
طرح دستگاه خشک کن داخلی از حسن راشد کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی که عشق و علاقه به کار فنی سبب شده، تولیدکننده صنعتی شود.
راشد متولد سال ۵۱ است و نزدیک به ۲۰ سال سابقه کار در زمینه لوازم الکترونیک دارد،یک سال و نیم است که عضو سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران شده و ۶ ماهه که در زمینه طراحی و تولید انواع خشک کن در حال فعالیت است.
وی اعتقاد دارد که هر کسی برای شروع کار باید سبک جدیدی برای خودش انتخاب کند، خودش هم این روش را در پیش گرفته است و با چند فنی کار در رشته های مختلف همکاری دارد.
راشد پیاده کردن اهداف اقتصاد مقاومتی را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است تا با کمترین هزینه بهترین بهره برداری از دستاوردهای خود داشته باشد.
نانو آب رادیاتوری برای کاهش مصرف سوخت
طرح دستگاه نانو آب رادیاتور از هادی شیدایی ،اهل شهرستان جویبار است؛وی از سال ۸۹ فعالیت در حوزه پژوهش نانو را آغاز کرد.
محصول نانوسیال نشا برای خودرو و ساختمان تولید و تجاری سازی شده و به مدت ۲ سال است که شیدایی شرکتی با عنوان نانو مواد نشا شمال «نانو تکنولوژی شمال ایران»راهاندازی کرده است.
شیدایی درباره محصول نانوسیال نشا،گفت:این محصول سبب کاهش مصرف سوخت، افزایش طول عمر قطعات و روغن میشود و سهم بسزایی در کاهش هزینه تعمیر و تعویض قطعات دارد.
دستگاه پلاسمای هیدروژن برای تولید یاقوت مصنوعی
سعید عربعلی ،فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف با توکل به خدا در پارکینگ خانهاش با تمام سختیها و زحمات، طرحهایی از جمله سیستم هوادهی حوضهای پرورش ماهی تادستگاه آب سنگین به روش سانتریفیوژ را با دست خود ساخته است.
وی با طرح دستگاه پلاسمای هیدروژن در چهارمین نمایشگاه جهادگران علم و فناوری شرکت کرده است؛این دستگاه برای تولید یاقوت مصنوعی جهت استفاده در تولید لیزر طراحی و ساخته شده است.
این دستگاه از دو بخش الکتریکی و شیمیایی ساخته شده که بخش الکتریکی شامل دو دستگاه فن برای خنک کردن المانهای داخلی و یک ترانسفومر تروئدال ودیودهای یکسو کننده که ولتاژ خارجی ۵ ولت است.
بخش شیمیایی هم شامل یک رآکتور از جنس آلیاژ نیکل بوده که خروجی آن متصل به یک مخزن ذخیره است.
کلتیواتور روتوری برای استفاده در باغچههای کوچک
طرح دستگاه کلتیواتور روتوری از عیسی دماوندی ، دارای مدرک کارشناس رشته الکترونیک است؛این دستگاه برای استفاده در فعالیتهای کشاورزی در باغ،گلخانه وباغچههای کوچک وسط بلوار ساخته است.
در حال حاضر کلتیواتورروتوری انبوه سازی و وارد بازار شده است ومورد حمایت سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران قرار گرفته است.
مشابه خارجی دستگاه کلتیواتور روتوری وجود دارد،اما دستگاه داخلی دارای مزایایی، شامل:شیوه کار آسان ،وزن و قیمت پایین تر نسبت به مشابه خارجی است.
انتهای پیام:ن.ک