گزارشی از برگزاری سومین جشنواره مجسمه های شنی با محوریت مطالعه کتاب

قاسم عزیززاده گرجی بیان کرد: این رویداد فرهنگی وهنری در قالب ساخت مجسمه‌های شنی و با محوریت کتاب در نظر گرفته شد وتقویت فرهنگ مطالعه و افزایش حس لذت کتابخوانی در بین اعضای نوجوان با بهره‌مندی از ظرفیت فعالیت جذاب و پر مخاطب هنر مجسمه سازی، از مهمترین اهداف مورد نظر در این جشنواره بوده است.

تداوم برنامه‌های فرهنگی برای شکوفایی استعداد هنری کودکان

اسماعیل ذبیحی ،کارشناس هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران هم معتقد است، برنامه هایی که در راستای شکوفایی استعداد به اجرا درمی آید نیاز به تداوم دارد؛ در حین برنامه‌های نظیر همین جشنواره جسمه شنی ممکن است تصایرذهنی به صورت طرح در ذهن کودکان و نوجوانان شکل بگیرد و همین شروعی برای ادامه کارهنری باشد.

علیرضا امیریان، یکی از اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران که از شهرستان سیمرغ در جشنواره مجسمه‌های شنی شرکت کرده است، به خبرنگارما گفت:شرکت در جشنواره مجسمه های شنی سبب بازترشدن فکر و رشد استعدادهای ما می شود، در هنگام ساختن طرح شنی با شخصیت رستم و اسبش و پرنده‌ای به نام سیمرغ آشنا شدم.

یادگیری فعالیت گروهی از سوی شرکت کنندگان در جشنواره

شنتیا رمضانی، دانش آموز پایه پنجم ابتدایی که نخستین بار است در جشنواره مجسمه های شنی شرکت کرده است، افزود:کار با گل رس را دوست دارم، شرکت در مسابقه سبب افزایش شور و اشتیاق ما به فعالیت و ساخت طرح های ذهنی می شود وزمانی که با فکر خودمان طرحی را برروی شن پیاده می کنیم، آموزش‌های ما ماندگار می شود.

نوید سالخورده که سابقه ۴ سال عضویت در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان را دارد و به عنوان همکار افتخاری و سرگروه در جشنواره مجسمه‌های شنی حضور دارد، به خبرنگار ما گفت:اگر اعضای شرکت کننده به وسیله ای نیاز داشته باشند، ما در اختیار آن ها قرارمی دهیم وحضور در جمع گروه سبب یادگیری فعالیت کارگروهی می شود.

shomarendo

آشنایی اعضای کانون با فرهنگ بومی ایران

ژیلا خاک پور، مربی کانون پرورش فکری شهرستان نور هدف از برگزاری سومین جشنواره مجسمه‌های شنی را آشنایی اعضای کانون با فرهنگ بومی و شخصیت کتاب های کانونی از جمله شاهنامه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه بچه‌ها کمتر تمایل به مطالعه کتاب دارند، افزود:معمولا مربیان کانون با استفاده از روش‌های بازی و سرگرمی، آن‌ها را ترغیب به مطالعه می کنند؛ این موضوع دارای اهمیت است که اعضای شرکت کننده در جشنواره بسته به علاقه خودشان، طرح‌های کتاب کانونی از جمله شاهنامه را برای ساختن انتخاب کردند وپس از آن در ساحل شهر خودشان مجسمه شنی درست کردند و برای شرکت در جشنواره استانی آماده شدند.

وی با بیان اینکه مبارزات شخصیت های شاهنامه با شخصیت‌های افسانه ای برای بچه‌ها جذابیت خاصی دارد، ادامه داد:در حال حاضر ادارات فرهنگی و هنری با کمک برگزاری چنین جشنواره‌هایی و صداو سیما هم با ساخت انیمیشن و فیلم‌های ایرانی می توانند کودکان و نوجوانان را به خواندن کتاب و داستان های ایرانی و در نهایت سمت فرهنگ بومی خودمان هدایت کنند.

این مربی کانون افزود: معمولا کودکان و نوجوانان با استفاده از تصویر بهتر محتوای آموزشی را فرامی گیرند ولی متاسفانه صداو سیما کمتر به ساخت برنامه‌های ایرانی اهمیت می دهد ودر حال حاضربرای ساخت و تولید بازی‌های یارانه‌ای و فیلم‌های ایرانی برای کودکان و نوجوانان نیاز به حمایت دولت داریم.

برگزاری جشنواره فرصتی برای مشاهده طرح‌های ذهنی نوجوانان

معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه امکان برگزاری چنین جشنوارهایی در سطح کشور هم وجود دارد، گفت:برای برگزاری بهتر جشنواره نیاز به همکاری همه نهادها داریم و در کنارآن باید فرصتی برای نمایش آثار در میان عموم مردم به وجود آورد؛ چون برگزاری چنین جشنواره‌ای سبب ایجاد فرصت در خانواده و جامعه برای مشاهده طرح‌های ذهنی نوجوانان و میزان توانمندی آن‌ها در پیاده کردن نقش‌های مورد نظر می شود.

عیسی میرشفیعی با اشاره به اینکه بچه‌ها وقتی به مطالعه کتاب می پردازند برای انتخاب موضوع و ساختن مجسمه به صورت حجمی باید توانایی فکر و خلاقیت داشته باشند، افزود:مسلما برگزاری جشنواره در رشد خلاقیت بچه‌ها تاثیرگزار است و در کنار آن نوجوانان در جریان شرکت در جشنواره به نوعی تخلیه روانی هم می شوند.

معاون اداره کل آموزش و پورش مازندران ادامه داد:کودکان و نوجوان چنان غرق در مسابقه هستند که هیچ موضوعی مانند حضور بازدیدکنندگان در کارآنان تاثیری ندارد و قدرت تمرکز بالایی به دست آورده اند.

اهمیت میزان همکاری اعضای شرکت کننده با یکدیگر

فرشته شهمیرزادی، داور سومین جشنواره مجسمه‌های شنی با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این جشنواره خواندن کتاب از سوی اعضای کانون است، افزود:عواملی مانند؛میزان همکاری اعضای شرکت کننده با یکدیگر، راهنمایی مربی، چگونگی استفاده از ابزار و نحوه پیاده کردن طرح از فاکتورهای ارزیابی آثار اعضای شرکت کننده است.

به گزارش خبرنگار سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری مازندران،سومین جشنواره مجسمه‌های شنی دیروز عصر در ساحل فرح آباد ساری با معرفی اعضای کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شهرستان ساری، بابل و نکا به عنوان ۳ گروه برتر به کار خود خاتمه داد.

s

پیمایش به بالا