نخبگان کشور از بیم آینده شغلی، علوم پایه را انتخاب نمی کنند

وی در چهلمین مسابقات ریاضی دانشجویی ایران که از سوم تا ششم شهریورماه به میزبانی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، مدال برنز این رقابتها را به دست آورد.
رضایی به خبرنگار ایرنا گفت که همواره به ریاضی علاقمند بوده است ولی به خاطر نگرانی از آینده شغلی، رشته مهندسی مکانیک را انتخاب کرده و به دلیل عشق به ریاضی، تلاش زیادی کرده که شرایط تحصیل به عنوان دانشجوی دو رشته ای را کسب کند و همزمان در ریاضی و مهندسی مکانیک به تحصیل بپردازد.
وی خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته، درآمد یک ریاضی دان از مهندسان بیشتر است ولی در کشور ما به دلایل مختلف از جمله نبود ارتباط منسجم میان صنعت و دانشگاه، این وضعیت وجود ندارد و بسیاری از فارغ التحصیلان علوم پایه برای یافتن شغل مناسب، مشکل دارند.
رضایی ادامه داد: درصورت اعتماد دانشگاه و صنعت به یکدیگر و تقویت ارتباط میان آنها، علاوه بر پیشرفت صنایع کشور، فرصت های بیشتری برای فعالیت دانشجویان فراهم می شود.
وی تصریح کرد: درصورتی که استعدادهای برتر بتوانند در کشور، شغل مناسبی بیابند حتی درصورت ادامه تحصیل در دانشگاه های مطرح خارجی، بعد از فارغ التحصیلی به میهن خود بازمی گردند.
این دانشجوی جوان به نقش موثر نخبگان و استعدادهای برتر کشور در گسترش دیپلماسی علمی اشاره کرد و گفت: نیروهای خلاق و مستعد کشور درصورت حمایت، می توانند رشد علمی کشور را رقم بزنند و از طریق مبادلات علمی با محققان دیگر کشورها نقش موثری در دیپلماسی علمی ایفا کنند.
رضایی، برگزاری مسابقات علمی را یکی از راه های ایجاد دوستی میان ملل مختلف برشمرد و گفت: به عنوان مثال در مراسم اختتامیه چهلمین مسابقات ریاضی ایران، سفیر کره جنوبی که به عنوان مهمان حضور داشت اعلام کرد که دو کشور ایران و کره جنوبی به لحاظ ادبیات، جغرافیا و حوزه های اجتماعی، قرابت زیادی ندارند ولی علم و دانش به ویژه علم ریاضی می تواند آنها را به هم نزدیک کند.

منبع:ایرنا

پیمایش به بالا