تولید بذر پلت شده از سوی محقق ساروی

حامد زمانی اهل شهرستان ساری ودانشجوی دکتری کشاورزی است که از طرف بنیاد ملی نخبگان  به عنوان محقق برتر کشور معرفی شده است؛وی در حال حاضر دارنده چندین گواهی اختراع و محقق مرکز تحقیقات و آموزش تیرتاش است که مورد حمایت سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران هم قرارگرفته است.

محقق برتر کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سازمان بسیج علمی،پژوهشی و فناوری مازندران، تولید بذر پلت شده، «پوشش دار» به معنای ارتقای کمی و کیفی بذر به طوری که تا ۶۰ برابر حجیم می شود را ازمهمترین دستاورد خود در امر برون رفت از تحریم­های ظالمانه عنوان کرد.

این مخترع با اشاره به اینکه تکنولوژی پلت کردن برای تولید نشا به شیوه­های مدرنیزه ضرورت دارد،افزود:در کشورهای توسعه یافته چندین سال که با این شیوه  تولید و کشت صورت می گیرد.

 این دانشجوی دکتری کشاورزی به تشریح عملیات پوشش دار نمودن (پلت)بذر پرداخت و گفت: ابتدا بذر فرآوری فیزیکی شده سپس عمل پرایمینگ انجام می­گیرد و در ادامه سموم جهت ضدعفونی و مواد مغذی تزریق و در نهایت مواد پوششی پیرامون بذر را احاطه می کنند.

زمانی افزود:ساخت ادوات و تجهیزات مورد نظر، شناسایی مواد ،کشف فرمول ترکیبات مصالح بکار رفته، چگونگی عملیاتی نمودن و یا اجرا این پروسه تولید همگی در سطح انبوه و گسترده برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است .

وی با بیان اینکه دستاورد پلت کردن دراختیار معدود کشورهای دنیاست، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد تولیدات پلت بذر دنیا در اختیار کشور هلند است.

محقق برتر کشورگفت: با دارا بودن بذر پلت شده دستگاه­های بذرگذار پنوماتیکی یا وکیومی قادر به دریافت «تک بذر» هستند و در درون سینی­های مخصوص تولید نشا بذرگذاری صورت می گیرد.

زمانی، کاهش مصرف بذر، تولید نشا مکانیزه (فلوت سیستم و سیمی فلوت)،  فراوری نسبی جنین، مکانیزه شدن تولید نشا و مزرعه، کاهش اثرات زیان آور زیست محیطی و … را از فواید روش پلت کردن عنوان کرد.

این دانشجوی دکتری کشاورزی با بیان اینکه صنعت پلت کردن در اختیار کشورهای توسعه یافته است، افزود: هرساله مجبور به واردات چشمگیر این نوع بذر به داخل کشور هستیم که با چندین سال تحقیقات انجام گرفته توانایی تولیدات در سطح انبوه برای گیاهان ریز بذر همانند توتون کاهو، گوجه فرنگی و.. در داخل کشور فراهم شده است.

محقق برترکشور با اشاره به اینکه تولید بذر گیاه پلت شده توتون کاملآ به مرز خودکفایی رسیده است، گفت: در حال حاضر با استفاده از این صنعت شاهد صرفه جویی هزینه­ای بیش از ۹۰ درصدی بوده­ایم، زمینه اشتغال چندین نفر هم فراهم شده است که امیدواریم با فراخوان نمودن به سوی تولیدات بذر پوشش دار در تمامی نوع گیاهی از قبیل گیاهان صنعتی، دارویی، مرتعی و زینتی باشیم.انتهای پیام.ن.ک/

پیمایش به بالا